Lösemili Çocuklar İçin Chp’den Güç Birliği

Lösemili Çocuklar İçin Chp’den Güç Birliği

CHP’li gençler, lösemili çocuklar ve ailelerini CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven ile birlikte ağırladı.

Sorunların sağlıktaki yüksek ücretlere takılmasına tepki gösterilen buluşmada Güven, parti olarak güç birliği ile bu sorunların üzerine gittiklerine vurgu yaptı. CHP Parti Meclisi üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, CHP Konak Gençlik Kolu Başkanı Kemal Özdenmez ve üyelerinin organizasyonunda, Lösemilileri Yaşatma Derneği (LÖSYAD) üyesi çocuklar ve aileleri ile Kültürpark’ta buluştu. Etkinliğe CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Dr. Ülkümen Rodoplu, LÖSYAD Başkanı Celal Demirtaş da katıldı.

Prof. Dr. Hülya Güven, CHP Gençlik Kolu üyelerinin çocukları mutlu etmek ve dostluklarını pekiştirmek adına düzenledikleri bu etkinlikte onları yalnız bırakmak istemediğini belirtti.

Genç CHP’lilerin lösemili çocuklar ve aileleri için önemli bir etkinlik düzenlediklerini söyleyen Güven, "Lösemili çocuklarımızdan bazıları yoksulluk nedeniyle tedavi olamıyor. Aslında genel olarak yoksul, engelli ve sağlık sorunu olan vatandaşımız çözüm bulamıyorlar. Ailelerin sorunlarını dinlediğimizde bireysel değil, tüm ülkede yaşanan sorunlar olduğunu görüyoruz. Bunun çözümünü bulacak olan da hükümettir. Biz CHP olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Burada da bir dayanışma örneği veriyor ve güçbirliği yaparak sorunlara çözüm arıyoruz. Bakanlığa kadar gitmesi gereken sorunları varsa biz onları taşımak için yanlarındayız" dedi.

CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Rodoplu da, hasta ve yardıma gereksinimi olan herkesin ilçe örgütlerine başvurduklarında kendilerini dinleyip yapabileceklerine baktıklarını söyledi.

Rodoplu, "Konuştuğumuz kişiler gerçekten sistemin tıkandığı noktalarda sorunlar yaşıyorlar. Bir hastamız iki yaşında ve çok büyük bir kalp ameliyatı olması gerekiyor. Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden olumlu yanıt alamamışlar. Biz de gücümüzü birleştirip elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz" dedi.

CHP Konak Gençlik Kolu Başkanı Kemal Özdenmez de sosyal bir fayda sağlamak amacıyla bu buluşmayı gerçekleştirdiklerini belirterek, " Amacımız, unutulan ya da eksik olana parmak basıp ülke gündemine taşımak" diye konuştu

LÖSYAD Yönetim Kurulu Başkanı Celal Demirbaş ise, gençlerin sağlığa verdiği önemden mutlu olduklarını belirtti.

Lösemili çocuklar ve aileleri Fuar’daki buluşmada kuğulara bindi, lunaparkta eğlendi ve Abacıoğlu Hanı'nda yemek yenildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile