Lösemili Çocukların Resimleri Sergilendi

Lösemili Çocukların Resimleri Sergilendi

Gaziantep'te lösemili çocuklar tarafından yapılan resimler SANKO Park AVM'de sergilendi.

1-7 Nisan Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında Gaziantep Onkoloji Hastanesi'nde tedavi gören ve Onkoloji Hastanesi İlköğretim Okulu'nda eğitim alan çocukların yaptıkları resim çalışmaları Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Gaziantep Şubesi ile SANKO Okulları'nın ortaklaşa çalışmasıyla SANKO Park AVM'de açılan stantlarda sergilendi. Lösemili çocuklar tarafından yapılan birbirinden güzel resimler herkesin dikkatini çekti. Çocukların fırçasından beyaz kağıt üzerine mutluluk ve yaşama sevincitemalarının yansıtılması ise gözlerden kaçmadı.

Lösemili çocukları hiçbir zaman yalnız bırakmadıklarını söyleyen Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Gaziantep Şube Başkanı Dr. Alaaddin Demircan, vatandaşlarında lösemili çocukları yalnız bırakmamalarını istedi. Lösemili çocukların ilgiye ve şefkate ihtiyaçları olduğunu belirten Demircan, "SANKO Okulları ile birlikte lösemili çocukları unutmadığımızı göstermek amacıyla bu etkinliği gerçekleştirdik. Düzenlediğimiz sergide insanların dikkatini çekmekistedik. Kanserin erken teşhis edildiği zaman tedavisi mümkündür. Geç kalınmış tüm vakaların iyileşmesi çok zordur. Bu bakımdan herkesin bu konularda dikkatli olmasını istiyoruz" dedi.

Lösemili çocuklar tarafından yapılan toplam 200 resim arasından seçilen yaklaşık 75 resimin 2 gün boyunca sergileceği öğrenildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile