Lübnan Cumhurbaskani Avn Açiklamasi 'Ordu, Lübnan'da Hala Istikrar Ve Ulusal Birligin En Emin Garantisi'

Lübnan Cumhurbaskani Misel Avn, ülkede istikrar ve ulusal birligin en emin garantisinin hala ordu oldugunu söyledi.

Cumhurbaskanliginin Twitter hesabinda, Cumhurbaskani Avn'in Lübnan'da her yil 1 Agustos'ta kutlanan ordu ulusal günü dolayisiyla yayimladigi mesajina yer verildi.

Lübnanlilari ordunun etrafinda kenetlenerek ulusal birligi korumaya çagiran Avn, "Ordu Lübnan'da hala istikrar ve ulusal birligin en emin garantisi." ifadesini kullandi.

Avn, "uluslararasi toplumun orduyu destekleme taahhütlerinin Lübnan ordusunun ülkeyi ve anayasal kurumlarini korumadaki rolüne olan güveninin sürekli bir isareti" olduguna dikkati çekti.

Avn ayrica, ulusal birligin korunmasinin Lübnan'i insa etmenin en saglam temeli ve karanlik tünelden çikis kapisi oldugunu ifade etti.

- Lübnan'daki ekonomik ve siyasi durum

Farkli din ve mezheplere dayali siyasi bölünmeler açisindan oldukça kirilgan bir yapiya sahip Lübnan'da, 1975-1990 yillarindaki iç savastan bu yana en büyük ekonomik kriz yasaniyor.

Beyrut Limani'nda Agustos 2020'de meydana gelen büyük patlama, Lübnan'daki ekonomik sikintilari arttirdi ve yeni bir hükümet krizi dogurdu.

Basbakan Hassan Diyab hükümeti, patlama sonrasi gelen tepkiler üzerine, 10 Agustos 2020'de istifa etti, ancak siyasi gruplar arasindaki anlasmazliklar nedeniyle ülkede yaklasik bir yildir yeni hükümet kurulamadi.

Lübnan Cumhurbaskani Misel Avn, 26 Temmuz'da yeni hükümeti kurma görevini eski Basbakan Necib Mikati'ye verdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile