Lübnan'da 3 Gün Sonra Kontrol Atlina Alinan Yanginlarda 20 Bin Dekarlik Alan Yandi

Lübnan'in kuzeyindeki ormanlik alanda 28 Temmuz'da baslayan ve 3 gün sonra kontrol altina alinan yanginlar sonucu 20 bin dekarlik alanin zarar gördügü bildirildi.

Lübnan Tarim Bakanligina bagli Akkar Ziraat Biriminden yapilan açiklamada, kuzey kesiminde yer alan ormanlik bölgelerin birkaç noktasinda 28 Temmuz Çarsamba günü baslayan yanginlarin rüzgar ve sicak havalarin etkisiyle hizla yayildigi belirtildi.

Yanginlarin, orduya ait askeri helikopterlerin yani sira sivil savunmaya ait itfaiye ekipleri ve Iç Güvenlik Güçlerinin yogun müdahalelerine ragmen 3 gün sonra kontrol altina alinabildigine dikkat çekilen açiklamada, yanginlarin yeniden alevlenmesine karsi bölgede sogutma ve gözetim çalismalarinin sürdügü aktarildi.

Ilk belirlemelere göre çam, mese ve çesitli meyve agaçlarin olusturdugu ormanlik bölgede 3 gün süren yanginlar sonucu 20 bin dekarlik yandigina isaret edilen açiklamada, yanginin etkisiyle ayrica ciddi tarim alanlarinin zarar gördügü ve çiftçilere ait 10 evin yandigi bilgisi paylasildi.

Açiklamada, Tarim Bakanligi tarafindan söz konusu yanginlarin kundaklamadan kaynaklanip kaynaklanmadigina dair sorusturma açildigi kaydedildi.

Lübnan Yüksek Yardim Komisyonu Genel Sekreteri Tümgeneral Muhammed Hayr, yaptigi açiklamada, "Yangin basladigindan beri söndürmek için büyük çaba harciyoruz ancak o bölgedeki engebeli daglar ve vadiler nedeniyle söndürme çalismalarinda çok zorluk yasiyoruz." ifadelerini kullanmisti.

Lübnan'in kuzeyindeki ormanlik alanlarda 28 Temmuz Çarsamba günü ögleden sonra birkaç noktada çikan yanginlar nedeniyle bir kisi ölmüs, 17 kisi yaralanmisti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile