Lübnan Firincilar Sendikasi Birligi, yaptigi yazili açiklamada, ekonomik krizin ekmek üretimine etkilerine dikkati çekti.
Açiklamada, "Firin ve pastaneler tüm yakit stokunu tüketti. Mevcut yakit yeterli degil. Bu durum özellikle Lübnan'in tüm bölgelerine dagitim yapan büyük tesislerde üretimi etkileyebilir." ifadelerine yer verildi.
Un degirmenlerinin de ayni durumda oldugu kaydedilen açiklamada, yasanan sikintinin bir ekmek krizine yol açabilecegi uyarisi yapildi.
Firincilar Sendikasi Birligi, yetkilileri soruna acilen çözüm bulmaya çagirdi.
- Lübnan'daki ekonomik ve siyasi kriz
Farkli din ve mezheplere dayali siyasi bölünmeler açisindan oldukça kirilgan bir yapiya sahip bulunan Lübnan ekonomisi, 1975-1990 yillarindaki iç savastan bu yana en büyük krizi yasiyor.
Beyrut Limani'nda Agustos 2020'de meydana gelen büyük patlama Lübnan'daki ekonomik sikintilari artirdi ve yeni bir hükümet krizi dogurdu.
Basbakan Hassan Diyab hükümeti, patlama sonrasi gelen tepkiler üzerine 10 Agustos 2020'de istifa etti ancak siyasi gruplar arasinda yasanan anlasmazliklar nedeniyle ülkede aylardir yeni hükümet kurulamadi.
Siyasi güçleri ve yöneticileri ülkedeki ekonomik krizin nedeni olarak gören halk, uzun yillardir iktidari paylasan mezhepsel siyasi partilerin yer almadigi, teknokratlardan olusan küçültülmüs bir hükümetin kurulmasini talep ediyor.
Lübnan'da Yakit Sikintisi Nedeniyle Firinlarda Ekmek Üretimi Durma Tehlikesiyle Karsi Karsiya
Lübnan'da giderek derinlesen ekonomik kriz nedeniyle firinlarda yakit sikintisi çekildigi ve üretimin durma esigine geldigi belirtildi.