Lübnan‘daki Filistinliler Bm Yardım Kuruluşunu Protesto Etti

Lübnan‘ın başkenti Beyrut‘ta toplanan yüzlerce Filistinli, 367 bin Filistinli‘nin yaşadığı mülteci kamplarına sağlık ve eğitim hizmeti veren BM yardım kuruluşu UNRWA‘nın yardımları azaltmasını protesto etti.

Protestocular sağlık ve eğitim yardımlarının artırılmasını talep ederken, UNRWA Lübnan Genel Direktörü Salvatore Lombardo, protestoculara hitaben yaptığı konuşmada kurumun yaptığı hizmetleri iyileştirme sözü verdi. Lombardo, "Filistinli mültecilerin taleplerini anlıyorum. UNRWA bu insanlara destek veriyor. Üzüntü verici şartlar altında yaşadıklarından gayet farkındayız. UNRWA‘dan daha fazla destek istemelerine biz de katılıyoruz. UNRWA‘ya yardımlar arttıkça biz de Filistinli mültecilerin problemlerini

hafifletme imkanı bulacağız" dedi.

Protesto eylemleri, Ain el-Hilweh mülteci kampında yaşayan bir çocuğun, maddi imkansızlık sebebiyle hastaneye kabul edilmemesinin hemen ardından hayatını kaybetmesi üzerine başlamıştı.

Lübnan‘daki Filistinli mülteciler, 12 kampta, zorlu yaşam koşulları altında hayatlarını sürdürmeye çalışıyor. UNRWA, geçtiğimiz günlerde, mülteci kampları için ayırdığı sağlık ve eğitim bütçesinde kesintiye gitmişti.

Temel insani ihtiyaçlarını gidermekte sıkıntı yaşayan Filistinli mültecilerin herhagi bir sosyal güvencesi bulunmadığı gibi, birçok meslekte çalışmalarına da izin verilmiyor. Mültecilerin kamp dışında konut edinme hakkı da bulunmuyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile