Lübnan Sosyal İşler Bakanı Ebu Faur'dan Açıklama

Lübnan Sosyal İşler Bakanı Vail Ebu Faur, ''Ülkede sığınmacılar nedeniyle yaşadığımız sorunlara rağmen, Lübnan'ın kapılarını hiçbir Suriyeliye kapamayacağız'' dedi.

Ebu Faur, Avrupa parlamentosundan bir heyetle başkent Beyrut'taki görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, ''Lübnan sınır kapılarını, Suriyeli sığınmacılar için kapatamayız. Ancak Arap ve uluslararası toplumdan sığınmacılar konusundaki sözümüze sadık kalmamız için destek olmalarını isteyebiliriz'' ifadelerini kullandı.

Her geçen gün artan Suriyeli sığınmacıların sayısının, Lübnan toplumu üzerindeki etkisini değerlendiren Ebu Faur, ''Suriyeli sığınmacılara sunulan hizmetler, yoksulluktan muzdarip Lübnanlılara sunulamıyor'' dedi.

Öte yandan Sosyal İşler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Ebu Faur ve Avrupalı heyetin görüşmesinin detaylarına yer verildi.

Açıklamada, Bakan Ebu Faur'un, ülkedeki sığınmacı meselesinin artık Lübnan'ın istikrarını etkilediği konusunda uyarıda bulunduğu belirtildi.

Ayrıca açıklamada, Ebu Faur'un ''Lübnan'ın sadece maddi değil, her türlü yardıma ihtiyacı var. Eğer sığınmacılar, bu hızda Lübnan'a gelmeye devam ederse, ülke sosyal ve ekonomik açıdan patlama noktasına gelebilir'' dediği kaydedildi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü tarafından yayınlanan rapora göre, Suriye'deki çatışmalardan kaçarak Lübnan'a gelen Suriyeli ve Filistinli sığınmacıların sayısı 95 bin 453'e ulaştı. Öte yandan 34 bin 275 Suriyeli sığınmacının da kayıt için beklediği ifade edildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile