Lucescu: 'Türkiye çok ciddi bir rakip'

Romanya milli takımının teknik direktörü Razvan Lucescu, Türkiye maçının bir hazırlık karşılaşması olmasına rağmen önemli olduğunu söyledi.

Romanya milli takımının teknik direktörü Razvan Lucescu, Türkiye maçının bir hazırlık karşılaşması olmasına rağmen önemli olduğunu söyledi. Lucescu, Türkiye'nin son Dünya Kupası'na gidemese de önemli bir takım olduğunu vurguladı:

"Türkiye son 10 yılı ve Galatasaray ile Fenerbahçe'nin son 10 yılına baktığımızda elde edilen Şampiyonlar Ligi'ndeki çeyrek final, kazanılan UEFA ve Süper Kupa Türk futbolunun ne kadar geliştiğini gösteriyor. Bu da çok iyi bir takımla oynayacağımızı gösteriyor.

"Türkiye'nin teknik direktörü Guus Hiddink de çok iyi bir teknik adam. Bizim için çok önemli bir sınav olacak. Aynı zamanda bu bizim için büyük bir onur ve iyi bir sınav olacak."

Türkiye'nin Emre, Arda, Hakan Balta, Sabri, Tuncay gibi çok önemli futbolculara sahip olduğunu kaydeden Lucescu, bu önemli futbolcuların yanında yeni yeteneklerin de ortaya çıkabildiğini ifade etti.

Türkiye karşısında alacakları sonucun, grup maçları öncesi takımında nasıl bir etki yaratacağı sorusuna Lucescu, "alacağımız sonuç grup maçları öncesi bizi etkilemeyecek. Fakat prestijimiz ve onurumuz için çok önemli bir maç. Önemli bir rakiple oynayacağız. Grup maçlarımızdan önce aynı zamanda bir tecrübe de kazanacağız" şeklinde yanıt verdi.

"Babam için Türkiye çok güzel anılar taşıyor"

Lucescu, babası Mircea Lucescu ile görüşüp görüşmediğiyle ilgili bir soruya, "babam için Türkiye çok güzel anılar taşıyor. Sanırım birçok yabancı teknik adam Türkiye'de çalışmak ister. Türkiye'de futbol tutkusu çok fazla ve bunu da tribünlerde göreceğiz. Türkiye'de çalışmayı herkes ister fakat bu şu an gündemimizde yok" diye cevap verdi.

Romanya milli takımının oyuncuları Radoi ve Dinca Rat ise Türkiye ile oynayacakları maçın D Grubu'nda 3 Eylül'de Arnavutluk ile oynayacakları maçın son provası olduğunu söyledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile