Lucifer Lakapli Kaan Alkan 'Dolandiricilik' Suçundan Hakim Karsisinda

Lucifer Lakapli Kaan Alkan 'Dolandiricilik' Suçundan Hakim Karsisinda

Fenomen ve ‘Lucifer’ lakapli Kaan Alkan, ‘dolandiricilik’ suçundan 7,5 yila kadar hapis talebiyle hakim karsisina çikti. Alkan savunma öncesi basin mensuplarini istemeyince hakim kendisini tanimadigini söyledi. Alkan ise hakime, " Beni taniyacaksiniz, tüm dünya taniyacak, ben taninan biriyim’ seklinde konusunca hakim "ben seni tanimiyorum, basinin disari çikarilmasina gerek yok’’ dedi.

Sosyal medya fenomeni ve ‘Lucifer’ lakapli Kaan Alkan’in, ‘dolandiricilik’ suçundan 7,5 yila kadar hapis talebiyle yargilanmasina baslandi. Istanbul 58.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada tutuksuz sanik Kaan Alkan ve avukati hazir bulundu.

Hakime ‘beni taniyacaksiniz, tüm dünya taniyacak’ dedi

Durusmada kimlik tespiti yapilan sanik Alkan, mesleginin Youtuber oldugunu ve aylik kazancinin 50 ile 100 bin lira oldugunu söyledi.

Savunmasina baslamadan önce Alkan, hakime basin mensuplarini isaret ederek ‘basin burada olmak zorunda mi’ diye sordu. Hakim sebebini sordu ve saniga kendisini tanimadigini söyledi.

Daha sonra sanik Alkan, ‘’Beni taniyacaksiniz, tüm dünya taniyacak. Ben taninan biriyim, sosyal medyada yanlis aktarilabiliyor bu yüzden basinin disari alinmasini isterim’’ seklinde yanit verdi. Bunun üzerine hakim, ‘ben seni tanimiyorum, basinin disari çikarilmasina gerek yok’’ seklinde yanit verdi.

‘’Benden sarj makinesi almami istedi, kendisinden bunun için 100 Euro aldim’’

Savunmasina baslayan Alkan, ‘’Yurt disinda bir firmada göz rengimi degistirmistim. Daha sonra bu firma Türkiye’de de açilmis. Benim fotograflarimi izinsiz kullanmislar ve kendileri yapmis gibi paylasmislar. Insanlar bana yazmaya basladi nasildi diye. Sonra müsteki benimle bulusmak istedi, bana gözlerimi nerede yaptirdigimi sordu. Yurt disinda yaptirdigimi söyledim. Sonra benden sarj makinesi almami istedi, yardimci oldum. Kendisinden bunun için 100 Euro aldim. Bana yurt disina çikamadigini, vizesi olmadigini söyledi.

O yüzden Türkiye’de yaptirmak istedigini söyledi.

Kendisi yaptirmis ve memnun kalmamis, oradakilerin isimlerine de ulasamamis. Bana sordu, ona firmayi tanimadigimi, bahsettigi kisileri tanimadigimi söyledim. Onlari tanimadigim için beni de sikayet etmis. Atili suçlamayi kabul etmiyorum’’ dedi.

Durusmada görüsü sorulan Cumhuriyet Savcisi, eksik hususlarin giderilmesini istedi.

Ara kararini açiklayan mahkeme, müstekinin ifadesinin alinmasi için adresinin ögrenilmesine ve eksik hususlarin giderilmesine hükmederek durusmayi erteledi.

"Onlara karsi islerini yaptiklari için saygili davranmamiz lazim, seviyorum"

Durusmanin ardindan basin mensuplarina konusan Alkan, "Hakimler, Savcilar, avukatlar ve polisler gerçekten çok degerli bir sekilde islerini yapiyorlar. Onlara hep saygili davranmamiz lazim. Onlara karsi saygili olmamiz lazim. Onlara karsi islerini yaptiklari için saygili davranmamiz lazim, seviyorum sizi" ifadelerini kullandi.

Iddianameden

Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi’nca hazirlanan iddianamede, süpheli Kaan Alkan’in ‘dolandiricilik’ suçundan 1,5 yildan 7,5 yila kadar hapis cezasina çarptirilmasi talep edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile