Lufthansa Hava Yolları'nın Münih Aktarmalı Seferleri Başlıyor

Lufthansa Hava Yolları'nın Münih Aktarmalı Seferleri Başlıyor

Genç Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği yönetim kurulu üyeleri Yenişehir Havaalanı'nda incelemelerde bulundu.

3 Kasım 2000'de açılan ve hizmete girdiği günden bu yana beklenen ilgiyi göremeyen Yenişehir Uluslararası Havaalanı'nı ziyaret eden GESİAD Yönetim Kurulu, havaalanında incelemelerde bulundu. GESİAD Başkanı Bahadır Özgün,"Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında, Türkiye'nin 4'üncü büyük şehri olan Bursa'dan THY'nin uçuş yapmamasının büyük bir eksiklik olduğunu ifade etmiştik. Anadolu Jet'in Ankara aktarmalı uçuşları özellikle doğu illerine ulaşım sağlanması adına güzel bir adım olmuştur. Ancak THY ve yan kuruluşu Anadolu Jet için çok yetersizdir" dedi.
"Bursa gibi sanayinin ve kültürün merkezi, iki buçuk milyonluk bir şehirde böylesine modern bir havaalanına sahip olunmasına rağmen, THY'nin yapamadığını Lufthansa havayolları yapmıştır" diyen Özgün, "2 Ağustos 2010 Pazartesi günü başlayacak olan Lufthansa Hava Yolları'nın Münih aktarmalı uçuşları ile kıtalar arası 13, Avrupa'da 24 farklı noktaya uçabileceğiz. Kısaca Lufthansa Hava Yolları Bursa'mızı tüm dünyaya bağlamış olacaktır" diyerek memnuniyetini dile getirdi.
Lufthansa Hava Yolları'nın Yenişehir Havaalanı'ndan tüm dünyaya yapacağı seferlerin yanı sıra, Bora Jet firmasının da Yenişehir'i merkez üssü yapmayı planlamasının Bursa'ya farklı bir vizyon kazandıracağını belirten Başkan Özgün, "Bora Jet son derece modern 66 kişilik ATR 72-500 uçakları ile bir çok destinasyonda hizmet vermek üzere, belki de merkez üssünü Bursa olarak belirleyecektir. Bursa'dan iç ve dış hatlara aktarmasız seferler düzenleyeceği bilgisini almış olduğumuz Bora Jet'in 20 Temmuz 2010 Salı günü Samsun uçuşu ile seferlerine başlayacak olması bizleri mutlu etmiştir" diye konuştu.
ÖZGÜN: "BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SERVİS OTOBÜSLERİNİ YENİLEMELİ"
Bütün bu güzel gelişmelerin yanında tek eksikliğin, Bursa'ya ulaşım konusu olduğunun altını çizen Özgün; "Bursa ile havaalanı arasındaki bağlantı Büyükşehir Belediye otobüsleri ile sağlanmakta. Büyükşehir Belediyesi'nin bu servisi yapıyor olması tabii ki takdire şayan. Ancak yolcuların bagaj bölmeleri olmayan ve klimasız olan bu araçlarda, ayakta seyahat etmek zorunda kalınması ciddi eleştiri almakta. Yenişehir Havaalan'ını daha kullanılabilir kılmak adına Büyükşehir Belediyesi'nden daha konforlu ve modern araç talebimiz vardır" dedi.
GESİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Tüfekçioğlu ve GESİAD Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Yaşar ise Antalya ve Bodrum'a direkt uçuş taleplerinin olduğunu belirterek, bu bölgelere yapılan aktarmalı seferlerin mantıklı olmadığını söyledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile