Lufthansa, Iran'in Beklenen Saldirisi Nedeniyle Tahran Uçuslarini Durdurdu

Lufthansa, Iran'in Beklenen Saldirisi Nedeniyle Tahran Uçuslarini Durdurdu

Almanya’nin ulusal havayolu sirketi Lufthansa, Iran’in Israil’e yönelik beklenen misilleme saldirisi nedeniyle Tahran’a ve Tahran’dan yapilmasi planlanan uçuslari durdurdu.

Alman havayolu sirketi Lufthansa, Orta Dogu’da mevcut durum nedeniyle Iran’in baskenti Tahran’a ve Tahran’dan yapilacak uçuslari durdurdu. Lufthansa sözcüsü, "Orta Dogu’daki durumu sürekli izliyoruz ve yetkililerle yakin temas halindeyiz. Misafirlerimizin ve mürettebat üyelerimizin güvenligi Lufthansa’nin birinci önceligidir" dedi.

Sözcü, durumun yeniden degerlendirilecegini belirtti.

Lufthansa, çogunlukla Türk ve Orta Dogulu havayolu sirketlerinin hizmet verdigi Tahran’a uluslararasi uçus gerçeklestiren tek Batili havayolu sirketi olarak biliniyor.

Iran’in Israil’e misilleme saldirisi bekleniyor

Öte yandan Israil ordusu, 1 Nisan Pazartesi günü Suriye’nin baskenti Sam’daki Iran Konsolosluguna hava saldirisi gerçeklestirmis, saldirida Iran Devrim Muhafizlari Ordusundan 2’si general olmak üzere 7 asker hayatini kaybetmisti. Iran Cumhurbaskani Ibrahim Reisi ertesi gün yaptigi açiklamada, Israil’in Iran Konsoloslugunu hedef alan hava saldirisinin "cevapsiz" kalmayacagini ifade etmisti. Iran Disisleri Bakani Hüseyin Emir Abdullahiyan ise, "Israil rejimi cezalandirilacak ve gerekli cevabi alacak" demisti.

Iran’in dini lideri Ayetullah Hamaney’in askeri danismani Yahya Rahim Safavi de, "Konsoloslugumuza gerçeklestirilen saldiri ve Suriye’de varligi yasal olan askeri danismanlarin öldürülmesi uluslararasi hukukun ihlalidir. Israil’in elçiliklerinin hiçbiri artik güvende degil" ifadelerini kullanmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile