Lüks arabanın zevkini yaşamanın bedeli

Lüks arabanın zevkini yaşamanın bedeli

Her geçen gün büyüyen oto kiralama sektörü, müşterilerine sunduğu lüks otomobillerle geçici de olsa zenginliğin ve konforun tadını çıkarma imkanı sunuyor. Lüks otomobilleri kiralamanın bedeli:

  Tü ; rkiye ' nin ö ; nde gelen oto kiralama şirketlerinden Business VIP Rental Genel Koordinatö ; rü ; Sina Karaer , AA muhabirine yaptığı aç ; ıklamada , otomobil kiralamanın son zamanlarda oldukç ; a yaygınlaştığını belirterek , lü ; ks segmentteki araç ; ların ise ciddi bir pazar oluşturduğunu sö ; yledi .

Bu ciddiyeti dikkate alarak girdikleri pazarda ö ; nemli bir yer edindiklerini ifade eden Karaer , gü ; nü ; mü ; zde adı bile ç ; ok az duyulan tü ; rdeki lü ; ks araç ; ları bile kiraya verebilir hale geldiklerini vurguladı .

Şirketlerine olan talebin her geç ; en gü ; n arttığını dile getiren Karaer , şö ; yle konuştu :

' ' Şu an elimizdeki en ekonomik araç ; gü ; nlü ; k kirası 130 lira olan Mini Cooper . En pahalı araç ; ise 4 bin 300 Avro ile Mercedes Maybach . İlk etapta bu rakamlar ç ; ok gibi gö ; rü ; nse de , kiralanan araca sahip olmak isteyen bir kişi , 1 milyon Avro ' ya yakın bir parayı gö ; zden ç ; ıkarması gerekiyor . O nedenle bizim verdiğimiz hizmet bir anlamda insanlara lü ; ksü ; n , konforun ve zenginliğin tadını geç ; ici olarak bile olsa yaşama fırsatı sunuyor . ' '

Karaer , kiralık taleplerine Tü ; rkiye ' nin her noktasından cevap verdiklerini bildirdi .

-KİRALAYANLAR ARASINDA Ü ; NLÜ ; LER DE VAR-

Sö ; z konusu lü ; ks otomobilleri kiralayan kişilerin arasında ü ; nlü ; lerin de bulunduğunu belirten Karaer , ' ' Bu kişilerin isimlerini vermek doğru olmayacak . Ama bugü ; n lü ; ks gece kulü ; plerinin ö ; nlerinde gö ; rdü ; ğü ; mü ; z , magazin dü ; nyasının yakından tanıdığı kişilerin kullandığı araç ; ların yarısından ç ; oğu aslında kiralık . Ama bu kişiler , araç ; ları uzun en azından 6 aylık kiralayıp , sü ; resi dolduğunda yenisini almayı tercih ediyor ' ' dedi .

Yaz aylarında cabrio modellerin , kışın ise ciplerin tercih edildiğini anlatan Karaer , yaz aylarında yurt dışından tatilcilerin de gelmesiyle fiyatların arttığını kaydetti .

- ' ' YA KAZA YAPARSAK? ' ' -

Araç ; kiralamak isteyenlerin ö ; zellikle orta gelir grubunun işlemler sırasından sıkç ; a ' ' Ya kaza yaparsak? ' ' sorusuyla karşılaştıklarını anlatan Karaer , trafik kurallarına uyan kullanıcıların olası kaza durumunda herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadığını belirtti .

Araç ; ların tamamında rent a car sigortasının bulunduğunu bildiren Karaer , şunları kaydetti :

' ' Mü ; şterilerimizin hepsine araç ; ları teslim etmeden ö ; nce alkollü ; araç ; kullanmamaları ve hız kurallarına dikkat etmeleri konusunda ö ; zenle uyarılarda bulunuyoruz . Zaten sigortanın kabul edeceği , trafik kurallarına riayet eden herkes , kaza anında herhangi bir sıkıntı yaşamadan tahsis ettiğimiz yeni araç ; la seyahatine devam ediyor . Ancak alkol ve aşırı hız gibi durumlardan kaynaklanan kazalarda ise kullanıcı tü ; m masrafı karşılamak zorunda kalıyor . ' '

Araç ; ların tamamında GPRS sisteminin bulunduğunu , bu sayede de araç ; ların sü ; rekli olarak takip altında tutulduğunu vurgulayan Karaer , ' ' Ö ; zellikle hız konusunda ç ; ok dikkat ediyoruz . Ö ; yle ki , mevcut sistemden takip ettiğimiz araç ; ta hız sınırı ihlali belirlediğimiz an , kullanıcıyı uyarıyoruz . Buna rağmen hızlı kullanmaya devam etmesi halinde ise anlaşmayı feshederek , aracımızı yakalatıp geri teslim alıyoruz ' ' diye konuştu .

Şirketin kiraladığı lü ; ks otomobillerden bazılarının kira ü ; cretleri şö ; yle :

' ' Ferrari F430 3 gü ; nlü ; k bin 650 Avro , aylık 17 bin avro . Porshe Carrera S 3 gü ; nlü ; k bin 450 Avro , aylık 15 bin Avro . Mercedes S 320 CDI gü ; nlü ; k 900 lira . BMW 3 . 20 CL Cabrio 3 gü ; nlü ; k 295 lira . Audi R8 3 gü ; nlü ; k 560 avro . Cadillac Escalede gü ; nlü ; k 225 lira . Volkswagen Sricco gü ; nlü ; k 145 lira . Chrysler 300C gü ; nlü ; k 160 lira . Hummer H2 gü ; nlü ; k 345 lira . ' '

AA
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile