Lüks Aracin Çarpmasi Sonucu Arkadasini Kaybeden, Kendisi De Sakat Kalan Genç 'Adalet' Istedi

Lüks Aracin Çarpmasi Sonucu Arkadasini Kaybeden, Kendisi De Sakat Kalan Genç 'Adalet' Istedi

Samsun’da ’kirmizi isik ihlali’ yaparak motosiklete çarpan lüks araç sürücüsü, bir gencin ölümüne, bir gencin de sakat kalmasina yol açti. Olaya neden olan sürücünün serbest kalmasina tepki gösteren sakat kalan genç, "Sürücünün, gençligimizin en güzel çaginda birimizi topraga, birimizi dört duvar arasinda yataga bagli birakmasina ragmen serbest kalmasi içimizi yakti. Adalet istiyoruz" dedi.

Nisan ayinda Ilkadim ilçesi 100. Yil Bulvari Eski Gazi Belediyesi Kavsagi’nda meydana gelen kazada, Furkan Sekmenoglu’nun (22) kullandigi motosiklete, kirmizi isik ihlali yapan Hüseyin Y. idaresindeki 06 EMS 98 plakali 2023 model Volvo XC90 marka cip çarpti. Lüks aracin çarpmasi sonucu savrulan motosiklette bulunan Furkan Sekmenoglu ve Mahir Bak, agir yaralandi. Mahir Bak kaldirildigi hastanede 1 ay sonra hayatini kaybetti, Furkan Sekmenoglu ise sakat kaldi.

Kazanin, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) görüntüleri ortaya çikti. Görüntülere göre lüks araç kirmizi isikta geçiyor, motosikletin selektör yapmasina ragmen önlerine dönerek ona çarpiyor. Savrulan motosiklet metrelerce sürükleniyor. Olayin ardindan sürücüye önce ev hapsi verildi, daha sonra adli kontrolle serbest birakildi. Sürücünün serbest birakilmasi, kazadan dolayi sol bacagindan sakat kalan Furkan Sekmenoglu’nun tepkisini çekti.

"Gençligimizin en güzel çaginda birimiz toprakta, birimiz dört duvar arasinda"

Adalet isteyen Furkan Sekmenoglu, "Çocukluk arkadasim Mahir Bak ile ev istikametimize dogru seyir halindeyken yesil isigin bize yandigini gördük ve yolumuza devam ettik. Karsi yönden gelirken kirmizi isik ihlali yaparak önümüze dönen lüks araç bize çarpti. Bizi savurup atti. Arkadasim 9 metre, ben ise 6 metre savruldum. Kiriklarimiz vardi. Arkadasimin durumu agirdi. Arkadasim 1 ay yogun bakimda kaldi ve yasam mücadelesini kaybetti. Ben sakat kaldim. Sürücü ilk basta ev hapsi aldi. Ben arkadasimin cenazesine gidemedim. Bana mi yoksa o sürücüye mi ev hapsi oldu anlayamadim. Sürücünün ev hapsinin ardindan adli kontrol ile serbest kaldigini ögrendik. Içimize tekrar bir ates daha düstü” diye konustu.

Iddianamenin hazirlanmasini beklediklerini ifade eden Sekmenoglu, “Sürücünün serbest kaldigini ögrendigimizde içimize bir ates daha düstü. Cenazeyi tekrar yasamis kadar olduk. Bir nebze de olsa içimizin sogumasini beklerken elini kolunu sallayarak gezebildigini ögrendik. Benimse bu gençlik yillarimda, en güzel çagimda birimizi topraga, birimizi dört duvar arasina yataga bagli birakti. Içimize çok büyük bir alev düsürdü. Hayallerimizden, umutlarimizdan vazgeçmek zorunda kaldik. Adaletimize güvenimiz sonsuz. Sürücünün en agir sekilde cezalandirilmasini istiyoruz" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile