Lüksemburg Maliye Bakanı Büyükşehir Belediyesini Ziyaret Etti

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Lüksemburg Maliye Bakanı Luc Frieden, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Ziyarette, Lüksemburg Maliye Bakanı Luc Frieden, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer ve çok sayıda kurum, kuruluş yetkilisi yer aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, "Sayın konuk Bakan ve heyetinin belediyemizi ziyareti bizler için büyük bir anlam taşımaktadır. Çünkü bu ziyaret resmi bir nitelik arz etmektedir. Lüksemburg Maliye Bakanı Luc Frieden,
değerli eşleri ve heyetine hoşgeldiniz diyorum" dedi.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de, çok değerli dostu Lüksemburg Maliye Bakanı Luc Frieden'i Gaziantep'te misafir etmekten büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bundan yaklaşık bir yıl önce Lüksemburg'u ziyaretimiz esnasında kendisi ile çok iyi bir diyalog kurduk. O zaman kendisini davet ederek Türkiye'yi tanıyın ve Türkiye'deki son dönemdeki değişimi yerinde görün, hatta istiyorsanız sizi kendi seçim bölgem olan Gaziantep'e götürürüm demiştim. Anadolu'da nasıl bir şahlanmanın ve nasıl bir
gelişmenin var olduğunu yerinde göstermek istedik. Bu nazik davetimizi kırmayarak konuğumuz olan Sayın Bakana teşekkür ediyorum."
Lüksemburg Maliye Bakanı Luc Frieden ise, Türkiye'nin çok büyük ve önemli bir ülke olduğunu belirterek "Türkiye'nin çok değişik bölgelere haiz olduğunu bilerek geldik. Burada çok hareketli ve canlı bir şehir buldum. Yolda gelirken organize sanayinin büyüklüğünü görünce çok mutlu oldum. Sayın Maliye Bakanının nazik davetine icabet ettiğim için de son derece mutluyum."
Başkan Güzelbey'in, Lüksemburg Maliye Bakanı Luc Frieden'e yöreye özgü el işlemesi bir bakır pilavlık hediye etmesinin ardından brifinge geçildi.
(OÇ-HO-Y)

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile