Lüleburgaz Gıda Maddeleri Odası Başkanı İlhan Karaca Açıklaması

Lüleburgaz Gıda Maddeleri Odası Başkanı İlhan Karaca Açıklaması

Kırklareli'ye bağlı Lüleburgaz Gıda Maddeleri Odası Başkanı İlhan Karaca sigara zamları ile ilgili yaptığı açıklamada bakkalların sigara mağduru olduğunu söyledi.

Karaca, geçtiğimiz haftadan bu yana sigara toptancılarının satış yapmadığını belirterek oda üyeleri ile birlikte vatandaşların da mağdur olduğunu dile getirdi. Karaca, açıklamasında sigaraya yapılan zamların olumsuzluğuna da dikkat çekerek kaçak tütün ve sigara kullanımının artacağını öne sürdü.

Basında çıkan sigaraya zam haberleriyle birlikte sigara toptancılarının satış arabalarını piyasadan çektiğini belirten Başkan Karaca, "Son 3-4 günden bu yana sigara toptancılara bizlere sigara satmıyorlar. Geçtiğimiz hafta sigara dağıtan firmalar araçlarını gelen zam ile birlikte satıştan geri çekti. O gün sigara satan bir çok esnaf arkadaşımız sigara temin edemedi’’ diye konuştu.

Tüketici ile oda üyeleri arasında sigara yüzünden sert tartışmaların yaşandığını dile getiren Gıda Maddeleri Odası Başkanı İlhan Karaca, "Bu süreç içerisinde tüketiciler esnafımızla karşı karşıya geliyor. Tüketiciler esnafımız için sanki fırsatçıymış gibi, hatta sigarayı saklamış gibi bir çekince ile esnafımızı zor durumda bırakıyorlar. Değerli tüketiciler bizim esnafımız yaklaşık bir haftadır sigara temin edemedi ve rafındaki bütün sigaraları da sattı. Firmalardan kaynaklı bir sorun var. Ben buradan tüketicilere sesleniyorum. Bunun sorumlusu bizim bakkallarımız değildir’’ dedi.

Sigaraya yapılan zamların çokluğuna da dikkat çeken Karaca, bundan dolayı kaçak tütün ve kaçak sigara kullanımının da artacağına işaret etti. Karaca "Sigarada çok büyük ÖTV vergileri var. Kaçak tütünde ise böyle bir vergi yok ve bu konuda da çok ciddi bir pazar oluştu. Vatandaş sigarasını daha ucuza mal etmek için kaçak sigaraya yönelecektir. Devletin bunda da ciddi bir anlamda vergi kaybı vardır. Bunlarda ÖTV yoktur"diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile