Lütfi Elvan‘dan AYM‘ye sert çıkış!

Lütfi Elvan‘dan AYM‘ye sert çıkış!

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan AYM'nin TİB kararıyla ilgili açıklama yaptı...

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, "Anayasa mahkemesi'nin iptal kararı ile yasal boşluk oluştu. Mahkeme iptal gerekçesini yayınlamalı. " dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Anayasa Mahkemesi tarafından Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına (TİB) ilişkin verilen karara yönelik açıklama yaptı. Trafik bilgilerinin mahkeme kararı dışında hiç kimseye verilmesinin söz konusu olmadığını söyleyen Elvan,"Burada amaç hakim kararlarına zamanında cevap verebilmektir. İptal internete ilişkin adli soruşturmaları olumsuz etkileyebilir." dedi.

Avrupa'da da internet trafik bilgileri belli bir süre tutulduğunun ifade eden Elvan,"AYM hangi gerekçelerle bu maddeyi iptal etti? Düzenlemeler anayasaya uygun olarak yapılmıştır." dedi.

NE OLDU?

Anayasa Mahkemesi aldığı kararlarla, hükümetin torba yasayla, Başbakanlık Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) verilen "4 saat içinde internet sitesi kapatma" yetkisini iptal etti. İnternet sitesi kapatmak ya da erişimi engellemek için ancak mahkeme kararı geçerli olabilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile