Lys Birincisi İzmir‘den

Lys Birincisi İzmir‘den

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre, İzmir‘den 3 puan türünde 500 tam puan alan Özel Yamanlar Koleji öğrencisi Deniz Çağlın birinci oldu.

LYS‘de TM-1, TM-2 ve TM-3‘te 500 tam puan alarak birinci olan İzmir Yamanlar Koleji öğrencisi Deniz Çağlın, diplomat olmak istediğini söyledi. Mezun olduğu okulda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Deniz Çağlın, LYS‘de birinci olduğu için çok şaşırdığını belirterek, "Heyecan açıkçası sonuçların açıklanmasından bir saat önce başladı. Sonuçlar tabii biraz geç açıklandı. Umarım bu bazı arkadaşlarımın strese girmesine sebep olmamıştır. Uzun bir çalışma oldu. Bir sistem ve disiplin vardı.

Öğretmenlerimin çizdiği rotada ben kendi yolumu bulmaya çalıştım. Daha sonra bana verilen soruları çözmeye gayret ettim. Çok çalışmaktan ziyade, planlı çalışmaya dikkat ettim. Çalışmamı bütün seneye yaydım. Sosyal hayatıma dikkat ettim. Arkadaşlarımla dolaştım. Eksiklerimi tamamlamaya çalıştım. Bildiğim konulardan ziyade, bilmediğim yerleri çalıştım. Diplomat olmayı istiyorum. Uluslararası ilişkiler ya da hukuk okumak istiyorum. Üniversite olarak bir karar vermedim. Ailem ve hocalarımla oturup bir

karar vereceğim."

Manisa‘nın Soma ilçesinde lokanta işletmeciliği yapan baba Şenol Çağlın ise, "Heyecanlıyız. Güzel bir duygu. Beklediğimiz bir olaydı. Geçen sene Japonya‘da kimya olimpiyat milli takımında ikinci olmuştu. Daha önceki sınavda da ikinci olmuştu" ifadelerini kullandı.

Anne Sevim Çağın ise, "Çok mutluyum, heyecanlıyım ve sevinçliyim. Allah herkese nasip etsin. Hasret kaldık 4 yıldır fakat karşılığını aldık" dedi.

Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap ise, "Deniz‘den böyle bir başarı bekliyorduk. İnşallah vatana, millete hayırlı bir evlat olur" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile