Lys Fen Bilimleri Sınavıyla Devam Ediyor

Lys Fen Bilimleri Sınavıyla Devam Ediyor

Üniversiteye girişte ikinci aşama sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavları’nın Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2) bugün gerçekleşti.


Eskişehir'de de saat 10.00'da başlayan sınavda öğrenciler fizik, kimya ve biyoloji sorularını yanıtladı. 388 bin 361 öğrencinin katıldığı sınav 135 dakika sürdü. Çoğunlukla aileleriyle gelen öğrenciler erken saatlerden itibaren sınava girecekleri okullarda yerlerini aldılar. Aileleri ise sınava giren çocuklarına sınav süresinde dua ettiler. Sınavların gerçekleştiği binaların girişlerinde adayların üstleri emniyet görevlileri tarafından elle ve dedektörlerle arandı. Alınan sıkı güvenik önlemlerinde tek başına gelen adaylar ise, kişisel eşyalarını güvenlik görevlilerine bırakmak zorunda kaldılar.

Edinilen bilgiye göre, yapılan kontroller sırasında bazı öğrenciler, nüfus cüzdanlarının yanlarında olmamasından dolayı sınava alınmadılar. Başlayan sınavın ardından veliler ise okul bahçelerinde dualar eşliğinde çocuklarını heyecanla beklediler.

LYS maratonunun son evresi olan Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3) da yarın yapılacak. Sınava 751 bin 454 aday katılacak. 120 dakika sürecek olan sınavla, adaylar bu yıl gerçekleşen üniversiteye giriş sınavını noktalayacaklar.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile