Lys Türkiye Birincisi Kırşehir‘den

Lys Türkiye Birincisi Kırşehir‘den

Lisans Yerleştirme Sınavında, MF-1 ve MF-2 puan türünde birinci olan Kırşehir Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesi öğrencisi Murat Kaan Erdal, başarısını uzun süreli çalışmaya borçlu olduğu belirtti.

Kırşehir Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesi öğrencisi Murat Kaan Erdal, sabah saatlerinde arkadaşları ile gezmeye çıktığını ve birinci olduğunu arkadaşları ile birlikte öğrendiğini söyleyerek, çalışma stratejisini anlattı. Erdal, "Öncelikle dört sene boyunca çalıştım. Sadece son sene çalışmadım. Çok fazla değil fakat düzenli çalıştım. Bu çalışmayı lise hayatım boyunca sürdürdüm" dedi.

Sonucu gördüğünde şaşırdığını ve mutlu olduğunu dile getiren Erdal, "Sonucu gördüğümde şoka girdim. Sınavım iyi geçmişti sonucu bekliyordum ama bu kadarda büyük bir beklentim yoktu. Bu beni mutlu etti" şeklinde konuştu.

Erdal, "Sınav sonucuna arkadaşlarım ile birlikte baktım. Şuana kadar arkadaşlarımdan dereceye girenler var. Ama tam olarak öğrenemedim. Bundan sonra sınava girecek olan öğrencilerden özellikle liseye geçen öğrenciler, hiç boşlamasınlar. İşte liseye geçtik rahatlayalım gibi. Bir miktar gevşeme oluyor ama gene de 9 sınıftan itibaren iyi bir çalışma gerekiyor. Düzenli çalışılması gerekiyor. Başka bir şey söyleyemem" ifadelerini kullandı.

MF-1 ve MF-2 puan türünde birinci olan Murat Kaan Erdal‘ın başarısını, dershane yetkilileri davul zurna çaldırarak kutladı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile