M. Hanefi Ispirli'nin 4. Siir Kitabi HIÇ Yayimlandi

M. Hanefi Ispirli'nin 4. Siir Kitabi HIÇ Yayimlandi

Sair M. Hanefi Ispirli’nin 4. Siir kitabi “Hiç” Çira Yayinlari arasinda çikti.

Uzun yillardir siir kitabi yayimlanmayan Ispirli’nin yeni siir kitabi “Hiç” edebiyat çevrelerinde memnuniyetle karsilandi. 40 yildir siir yazan Ispirli’nin; daha önce Bir Bardak Suda Kurulan Hayal, Kitab-i Ask, ve Hiç Kimse isimli siir kitaplari yayimlanmisti.

Siirleri ve yeni kitabi "Hiç" ile ilgili "benim siirim hemen kendini ele verecekse o siiri yazmam. En azindan tarihten, felsefeden, sosyolojiden, yeryüzü cografyasindan, medeniyetimizin ruh ikliminden birazda olsa temel bilgiler olmali okuyucuda..." diyerek siir anlayisini ifade eden Ispirli; bu durusu ile de siirinin okuyucu tarafindan çözülmesini istiyor. Çira Yayinlari tarafindan birinci baskisi yapilan 74 sayfalik kitapta 34 siir var. Özenli bir baskiya sahip kitabin kapagi Erzurum’un yetistirdigi taninmis hattatlardan Muhammet Mag’a ait eski Türkçe ile yazilmis “Hiç” hatti ile kapak daha anlamli hale gelmis ve bütünlesmis.

Kitapta yer alan siirler serbest vezinle yazilmis. Siirin geleneksel unsurlarindan ölçü ve uyagi bos vermeyen sair daha önceki kitaplarinda bu tutumunu korumustu. Siirlerinde öyle açik ve hemen anlasilir bir üslup kullanmayan sairin bu kitabinda da ayni üslubu korudugu görülüyor Kitapta özellikle dikkati çeken; daha önce siirimizde karsilasmadigimiz bazi kelimeleri, isim tamlamasi veya disi olarak kullanarak yeni seyler söylüyor Ispirli.

Yeni söyleyislerle genç sairlere yol göstermek isteyen Ispirli; siirin teknoloji ve modern zamanlara ragmen ayakta kalacagina inandigini belirterek, yeni çalismalarinin devam ettigini söyledi.

Özellikle siir ile ilgili çalismalarini sürdüren sair, yakin bir zamanda Türk edebiyatinda ihtiyaç haline gelen bir kitabinin yayimlanacagini belirtti.

Ispirli’nin siir kitaplarinin yani sira; Çaga Kiralik Akillar ve Insan Vaazlari isimli deneme, Düsünme Odasi isimli bir romani, ayrica 2.cilt halinde yayimlanan hatiralardan olusan Hatiralardaki Erzurum, Kudüs Siirleri Antolojisi ve fotograflardan olusan Uzundere Sivil Mimari Örnekleri kitaplari var.

Uzun yillar ögretmenlik yaptiktan sonra bazi kurumlarda idarecilik yapan Ispirli Erzurum’da yayimlanan birçok gazetede köse yazarligi ve kültür-sanat editörlügü de yapti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile