M.ı.t. Enterprise Forum Artık Türkiye'de

Dünyanın saygın üniversitelerinden Massachusetts Institute of Technology öncülüğünde kurulmuş olan M

Dünyanın saygın üniversitelerinden Massachusetts Institute of Technology öncülüğünde kurulmuş olan M.I.T. Enterprise Forum (M.I.T. EF), Amerika'daki 22 ayrı temsilciliğinden sonra Avrupa'da ikinci ülke olarak Türkiye lansmanını gerçekleştirdi.
Otuz yılı aşkın bir süredir düzenlenen M.I.T. EF, girişimcileri sermaye, kaynak, çalışan ve ilgili sektör uzmanlarıyla bir araya getiriyor. Turkcell ve Toyota Türkiye iş ortaklığında M.I.T. EF Türkiye'nin tanıtımının yapıldığı organizasyona Türkiye ve yurtdışından üst düzey yöneticiler, iş dünyası liderleri, girişim sermayesi şirket temsilcileri, endüstri uzmanları, hukukçular, akademisyenler ve üst düzey devlet mensupları katıldı.
Lansman için Türkiye'ye gelen M.I.T. EF Global Başkanı Richard Kivel yaptığı konuşmada M.I.T. EF'in dünyaya bakışından ve genişleme politikalarına değinerek, "Biz her girişimcinin içindeki tutku ve yaratıcılığı destekleyip hayallerini gerçekleştirmeye odaklandık" dedi.
Toplantıda söz alan M.I.T. EF Türkiye Başkanı Gülsün Bozkurt, M.I.T. EF tarafından düzenlenen bir dizi eğitim programıyla dünya çapındaki gençler arasında girişimciliğin desteklendiğini, gençlerin cesaretlendirildiğini belirtti. "M.I.T. EF'in Türkiye'deki yapılanmasıyla beraber ülkemizdeki fark yaratan genç girişimcileri destekleme şansımız var artık. M.I.T. EF dünya genelinde yaygınlaşarak misyonunu yaymaya çalışan önemli bir platform. Bu platformun en çarpıcı özelliklerinden biri de gönüllülük anlayışı
üzerine kurulmuş olması böylelikle girişimci gençlerle deneyimlerini paylaşmak isteyen konusunda uzmanlaşmış iş adamı ve kadınlarını bir araya getirme fırsatını yakalamış olacağız. Bu platforma destek veren tüm iş ortaklarımıza çok teşekkür ediyorum" diyen Bozkurt, aralarında Prof. Dr. Önder Küçükerman, Faik Somer, Nuri Çolakoğlu, Okan Tapan, gibi sektörünün saygın isimlerinden oluşan danışma kuruluna da teşekkür etti.
M.I.T. EF Türkiye'nin iş ortağı olarak lansmana katılan Turkcell İş Destekten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş yaptığı konuşmada odak alanlarının başında; teknoloji konusunda gelecek vaat eden gençleri destekleyecek, beceri ve yetkinliklerini geliştirecek projelere yatırım yapmanın geldiği vurgulayarak, "Biz farkın insanla, insanlar için yapıldığına inanan bir gurubuz. Türkiye'de nitelikli insan kaynağına yatırım yapacak ve katma değer sağlayacak projelere destek olmak sosyal sorumluluk
vizyonumuzu oluşturuyor. Bu işbirliği ile de Turkcell odak alanlarında ortaya çıkacak yenilikçi fikirlerin, topluma değer katan sürdürülebilir iş modellerine dönüşeceğine inanıyoruz. Gençlerin benzer organizasyonlarla motive edilmesi, işgücü piyasasına entegre edilmesi ve bu aşamada geçişi kolaylaştırmak çok önemli" dedi.
Gecede bu yıl ilk kez M.I.T. EF Türkiye ve Toyota Türkiye'nin işbirliğiyle düzenlenecek M.I.T. Türkiye Business Plan Competition'ın da duyurusu yapıldı. Ortalama 28,3 ile yaş ortalamasının bir hayli düşük olduğu ülkemizde, genç nüfusun potansiyelinden faydalanılması gerektiği belirtilirken, daha fazla sayıda daha iyi işler çıkarmak hem de sürdürülebilir ekonomik büyümeye katkıda bulunmak için böyle bir yarışmanın yapılacağı belirtildi. Her başvuru için en az üç kişiden oluşan ekip şartı aranırken, üç
ekip üyesinden en az ikisinin Türk vatandaşı olma ve başvuru yapanların şirket sahibi olmamaları zorunluluğu var. M.I.T. Türkiye Business Plan Competition birincisi 50 bin dolar, ikincisi 15 bin dolar, üçüncüsü ise 5 bin dolar para ödülü kazanacak.
M.I.T. Türkiye Business Plan Competition'ın sponsoru olan Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO'su Ali Haydar Bozkurt ise yaptığı konuşmada, "Türkiye'deki genç girişimcilerin işlerini kurmalarını teşvik etmek için hazırlanan ve Türkiye'ye öncülük edebilecek firmalara destek sağlayan bu yarışmaya Toyota olarak destek vermekten çok mutlu olduklarını belirterek şunları söyledi:
"Yüksek kalite standartlarında iş yapabilmek ve insanlığa katkının yanı sıra toplumsal sürdürebilirliği sağlamak adına bu tür girişimlerin artması birincil derecede önemsenmesi gerektiğini düşünüyorum. Türkiye'nin kendi lokal koşullarından oluşacak ve farklılaşarak globalleşmesini sağlayacak projeleri ve kişileri desteklemenin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Çünkü Türk insanı yaratıcı fikirlere sahiptir. Burada önemli olan onlara yol gösterici bir kurumun ve bu fikirleri hayata geçirmek için destekleyici
unsurların varlığıdır. 'Karanlıktan şikayet etmek yerine bir mum yakmak için çabalayan' insanlarımızın yararına olacak bu projede yer almış olmak da Toyota olarak bizleri son derece mutlu ediyor."
2010-2011 dönemi içerisinde Business Plan Competition yanı sıra girişimcilerin gelişmesini sağlayacak etkinlikler de düzenlenecek. Bunlar arasında; girişimcilik atölyesi, M.I.T. EF Türkiye Konferansı, yuvarlak masa tartışmaları ve örnek olay incelemeleri gibi etkinlikler yer alıyor. Bu etkinlikler sayesinde M.I.T.'ye bağlı diğer kuruluşlarla işbirliği yapabilmek için networking imkânları sağlanacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile