Maaslarini Alamayan Isçiler Eylem Yapti

Maaslarini Alamayan Isçiler Eylem Yapti

Adana’da 2 aydir maaslarini alamayan yaklasik 300 fabrika isçisi eylem yapti.

Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Güney Çelik Fabrikasi, 2 ay önce faaliyetlerini durdurdu. 2 aydir maas alamayan yaklasik 300 isçi ise bugün fabrika önünde toplandi. Burada eylem yapan isçiler haklarini almak için slogan atti.

Grup adina konusan Ali Ekici (49), 22 yildir fabrikada çalistigini ancak son 2 aydir maaslarini alamadiklarini söyledi.

Ekici, “2 ay önce hiçbir gerekçe göstermeden sirket faaliyetlerini durdurdu. Bizlere ’maaslariniz ödenecek’ dendi ancak Aralik ve Ocak ayinda maas alamadik. Simdi de Mart veya Nisan ayinda fabrikanin açilacagini söylüyorlar. Bizler sigortali gözüktügümüz için ise de giremiyoruz. Magduruz 2 aydir. Bu magduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” dedi.

5 yildir fabrikada çalistigini söyleyen Mehmet Metin Haner (48) ise, “2 aydir ev kirami ve faturalarimi ödeyemiyorum. Ev sahibi evden çikartmak istiyor ne yapacagim bilmiyorum. Bir an önce magduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Fabrika sahipleri arasinda yasanan anlasmazlik bizleri magdur etti. Fabrikanin bütün ham maddesi her seyi var ama biz çalismiyoruz” ifadelerini kullandi.

Firmadan yapilan yazili açiklamada, isçilerin sabirli olmasi istenerek söyle denildi:

“Sirketimiz, bu sürecin çözümü için çalismaktadir ve bu süreçte tüm paydaslarimizin sabrini ve anlayisini rica ediyoruz. Çalisanlarimiza sorunlar hakkinda seffaf bir sekilde bilgi verilmis olup, haklarini kullanmalari konusunda özgürlük taninmistir. Bu zorlu dönemde, çalisanlarimizin magdur olmamasi adina çaba göstermekteyiz. Önceligimiz, sirketimizi var eden degerli çalisanlarimizin ve ailelerinin güvende hissetmelerini saglamaktadir. Yasanan süreçle ilgili çalisanlarimizla bir mutabakata varilmis olup, birlikte hareket etme karari alinmistir.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile