Mabesem Kursları Devam Ediyor

Mabesem Kursları Devam Ediyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezi’nde (MABESEM) kurslar yoğun bir şekilde devam ediyor.

MABESEM’de yer alan kurslara katılanlar, bir taraftan yeteneklerini geliştirirken, bir taraftan da sosyal yaşamlarını zenginleştiriyor. Çeşitli alanlarda 35 kursun verildiği MABESEM’de her kursun kendine göre bir özelliği bulunuyor. Küçükten büyüğüne her kesimden ilgi gören ahşap kursu Malatya’da yeni yeni tanınıyor. Özel ahşap üzerine havya ile ahşabın yakılarak yapıldığı kursa katılan 73 yaşındaki kursiyerlerden Bekir Keskinkılıç, “Ahşap yakma bir zanaattır. Ahşabın üzerine yapacağım resmin il önce kara kalemle ana hatlarını çiziyorum. Sonra da havya ile resmin özelliğine göre yakma işlemine başlıyorum. Bu sanatta gölgelendirme yapmak çok önemli. Doğru ahşap seçip, havyanın da sıcaklık derecesini ayarlarsan çok güzel eserler ortaya çıktığını görürsünüz” dedi.

5 senedir MABESEM’in kurslarına geldiğini söyleyen Keskinkılıç, "Çok önceden beri resme büyük ilgim vardı. İlk olarak MABESEM’de yağlı boya kursuna geldim. Yağlı boya konusunda burada teknik çalışmaya başladım. Yağlı boya, karakalem derken şimdi de ahşap yakma ile devam ediyorum. MABESEM, özellikle emekliler için çok daha güzel bir yer. Emekli arkadaşlarım kahve köşelerinde vakit geçireceklerine buraya gelsinler. Hem güzel vakit geçirirler hem de çok güzel sanatsal eserler yapabilirler" şeklinde konuştu.

Keskinkılıç, kurslarda gerçekleştirdiği 50-60 dolayında çalışması olduğunu söyleyerek, eserlerini sergilemek istediğini ardından ise naht kursuna başlayacağını ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile