Macaristan Adalet Bakanı Navracsıcs:

Avrupa Birliği (AB) Adalet ve İçişleri Bakanları Konsey toplantısı için Belçika‘nın başkenti Brüksel‘de bir araya gelen bakanlar, Schengen sınır anlaşmasının yeniden düzenlenmesi, çocuklara karşı cinsel istismarla mücadele ve bilişim sistemlerine yapılan siber saldırıların engellenmesi gibi konuları ele aldı.

Toplantının ardından Adalet, Temel Haklar ve Vatandaşlıktan sorumlu Avrupa Komiseri Lüksemburglu Viviane Reding ile ortak basın toplantısı düzenleyen Macaristan Adalet Bakanı Tibor Navracsics, "İlk olarak ifade etmek istadiğim bir şey var ki toplantıda bilişim sisitemlerinin geliştirilmesi ve sisteme karşı yapılan siber saldırıların engellenmesi ile ilgili bir anlaşmaya varıldı. Üye devletlerin, işlenen siber suçlara karşı eylem faaliyetlerinin, daha hedefe varan ve sağlam olması gerektiğini düşünüyorum.

Böylece daha sağlam bir sistem ağı ile gelecekteki adımların atılması daha da kolaylaşacaktır. Ayrıca çok karmaşık olduğu kabul edilen Avrupa soruşturma emri genel hükümleri ile ilgili konsensüse varıldı" dedi.

Viviane Reding ise, "Gündemimizdeki öneriler kapsamında yargı makamları ve sınır hukuku gibi kriterler var. Avrupa sertifikası uygulaması sayesinde bütünlük uygulanacak ve ülke vatandaşlığına büyük ölçüde yardımcı olunucak. Önümüzdeki yıllarda bu konuya dair bir yol haritası yapılacak ve insanların mağduriyetleri engellenecek" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile