Macaristan Büyükelçisinden KAYSO'ya Ziyaret

Macaristan Büyükelçisinden KAYSO'ya Ziyaret

Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Türk-Macar Isadamlari Dernegi Baskani ve Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu Osman Sahbaz ve beraberindeki heyet, Kayseri Sanayi Odasi (KAYSO) Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Büyüksimitci’yi makaminda ziyaret etti.

Ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getiren KAYSO Baskani Mehmet Büyüksimitci, Macaristan ile Türkiye’nin iyi iliskiler içerisinde oldugunu belirterek, karsilikli ziyaretlerle bu iliskileri daha da yukarilara tasiyacaklarini söyledi.



Son yillarda Macaristan ile Kayseri arasindaki ticaret hacminin arttigina dikkat çeken Baskan Büyüksimitci, “Macaristan hem ticari anlamda hem kültürel olarak kendimize yakin hissettigimiz ülkelerden bir tanesi. Kayseri’den Macaristan’a ihracat yapan 20 civarinda üyemiz var. Kayseri olarak 2021 yilinda bir önceki yila göre ihracatimizi yüzde 80 oraninda artirmis durumdayiz. Yüzde 60 civarinda da ithalatimiz var. Insallah karsilikli iliskilerin daha da ileri tasinmasi ile ticaret hacmimize olumlu yansiyacagina inaniyorum. Ziyaretlerinden dolayi Sayin Büyükelçi ve heyetine tesekkür ediyorum” dedi.

Ev sahipliginden dolayi Baskan Büyüksimitci’ye tesekkür eden Macaristan’in Ankara Büyükelçisi Viktor Matis ise Macaristan’in yatirim açisindan avantajlarindan bahsetti. Macaristan’la is yapmak isteyen firmalara her türlü destege hazir olduklarini ifade eden Büyükelçi Matis, Kayseri’den ülkelerine yatirim beklediklerini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile