Macaristan'dan Kalkan Mülteci Trenleri Almanya'da

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’den ayrılan ve mültecileri taşıyan 4 tren önce Avusturya’nın başkenti Viyana’ya, ardından da Almanya’nın Münih kentinde bulunan tren istasyonlarına dün akşam saatlerinde ulaştı.

Macaristan, Suriyeli, Iraklı, Pakistanlı ve daha birçok ülkeden gelen mültecilerin Budapeşte’den Avusturya ve Almanya’ya giden uluslararası trenlere binmelerine izin vermemişti. Macaristan’da hükümet, dün aldığı bir kararla sadece Suriyeli mültecilerin pasaportları ya da kimlikleri olmaları durumunda alacakları tren biletleriyle Almanya’ya gitmelerine izin vermişti. Bu kararın ardından Almanya’ya giden trene bilet alabilmek için uzun kuyruklar oluşturan Budapeşte Doğu Garı ve çevresindeki on bine yakın mülteci, Avusturya ve Almanya’ya vardı. Macaristan’ın başkenti Budapeşte’den ayrılan ve mültecileri taşıyan 4 tren önce Avusturya’nın başkenti Viyana’nın ardından da Almanya’nın Münih kentinde bulunan tren istasyonlarına dün akşam saatlerinde ulaştı.

Alman polisi ülkelerinden kaçan çok sayıda mültecinin ülkelerine geldiğini kaydederken, Avusturya polisi sözcüsü ise, sığınmacılara iltica hakkı verilip verilmeyeceğine dair karar verilirken, mültecilere 2 haftalığına Avusturya’da kalmalarına izin verildiğini aktardı. Alman sınır polisi yaklaşık 190 sığınmacının ülkenin Rosenheim kentinde bulunan eski bir kışlaya yerleştirildiğini kaydederek, sığınmacılar arasında Afganistan’dan 3 ay önce kaçan 5 küçük çocuklu bir ailenin yanı sıra Taliban’dan kaçan Pakistanlı bir ailenin de bulunduğunu belirtti.

Alman polisi, yaklaşık 200 sığınmacının da Münih’te bulunan bir salona alındığını kaydetti.

Avusturya Polisi Sözcüsü Roman Hahslinger ise, Macaristan’dan gelen neredeyse bin sığınmacının Viyana’da bulunan Westbahnof istasyonuna vardığını aktararak, çok sayıda mültecinin de Almanya’ya gitmek üzere trenlere bindiğini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile