Macaristan Kaplıcalar Birliği Başkanı Miklos, Kırşehir'de

KIRŞEHİR - Macaristan Kaplıcalar Birliği Başkanı Vancura Miklos ve beraberindeki heyet, jeotermal kaynaklarda ve kaplıcalarda incelemelerde bulunmak üzere Kırşehir'e geldi.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'nin davetlisi olarak kentte gelen Miklos ve beraberindekiler, tarihi Ağalar Konağı'nda düzenlenen toplantıda Macaristan'daki jeotermal yatırımlar ve çalışmalar hakkında Bahçeci'ye bilgi verdi.

Miklos, toplantıda yaptığı konuşmada, Kırşehir'deki jeotermal yatırımlar ve kaplıca turizmini yerinde görmek için kente geldiklerini belirterek, "Bizi burada ağırlayan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve Kırşehir halkına teşekkür ediyoruz. Macaristan'da bizi ziyaret ettikleri zaman da jeotermikle ilgili düşünceleri bizim için çok önemliydi. Biz de buraya jeotermali öğrenmeye geldik. Kırşehirlilerin bu enerjiyi nasıl kullandıklarını inceleyerek, biz de ülkemizde kullanmak istiyoruz. Jeotermal enerjiyi ülkemizde çiftçilikte, seracılıkta, meyve kurutma tesislerinde ve hamam kompleksinde kullanmak istiyoruz" diye konuştu.

Kırşehir'e yapılacak olan aquaparkın projesinde Bahçeci'nin ekibiyle çalışacaklarını, tecrübeleriyle projeye katkı sunacaklarını dile getiren Miklos, şunları söyledi:

"Bu, çok önemli bir proje. Bu proje hayata geçtiği zaman her şeyin daha farklı olacağına inanıyorum. Kırşehir ve bölgesi bu tesisle daha da canlanacak. Burada yeni bir kompleksi içeren proje yapılması gerektiğine inanıyorum. Türk kültürü, Avrupa kültürü, İslam kültürü ve modern kültürün bir arada olması gerektiğine inanıyorum. Bu proje başarılı olursa Türkiye'nin başka yerlerinde yapılacağına inanıyorum."

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ise aquapark projesinde Miklos ve ekibiyle çalışacaklarını ifade ederek, "Macaristan, Avrupa'da çok önemli bir termal ülke. Misafir olarak gittiğimizde orada tesisleri gezme imkanı bulduk. Çok güzel tesisler yapılmıştı. Biz de Kırşehir'e ülkede başka örneği olmayan bir termal aquapark için çalışıyoruz. Tesis, Kırşehir'in değil, bölgenin önemli bir çekim merkezi olacak. Termali, eğlenceyi, tedaviyi, birçok fonksiyonu bir arada barındıran ve içerisine giren insanların ihtiyaçlarının bir arada karşılandığı çok güzel bir tesis olacak" diye konuştu.

Bahçeci, Miklos'a Kırşehir ziyaretinin anısına bazı hediyeler verdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile