Macera Seven Turistlerin Tercihi Saklıkent Kanyonu

MUĞLA - Fethiye ilçesindeki Saklıkent Kanyonu, her yıl binlerce maceracı turisti ağırlıyor.

Fethiye'ye 45 kilometre uzaklıkta bulunan, Eşen Çayı'nın bir kolunun aktığı ve Bey Dağları'nın kaynak suyunun da eklendiği Saklıkent Kanyonu, akıntılarla şekillenmiş kayalarıyla ziyaretçilerinde hayranlık uyandırıyor.

Saklıkent, gün ışığının giremediği kadar dar ve yüksek kayalıkları ve buz gibi akan suyuyla yaz aylarında kentin sıcağından bunalan misafirlerini ağırlıyor. Tatillerini Muğla ve Antalya bölgelerinde geçiren turistlerin cip safari turlarıyla gittiği Saklıkent, sunduğu farklı macera oyunlarıyla ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatıyor.

Saklıkent'i ziyarete gelen turistler, yaklaşık 18 kilometrelik kanyonda akıntının şekillendirdiği kayalıklar arsındaki küçüklü büyüklü şelalelerde fotoğraf çektiriyor. Kanyonda akıntının fazla olduğu yerlerde ise suyun karşı tarafa halatlar yardımıyla geçiliyor.

-Yılda 300 bin turisti ağırlıyor

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fethiye'nin turkuaz, mavi ve koyu lacivert renkleriyle dünyanın başka yerinde olmayan cennet köşelerden birisi olduğunu söyledi.

Tarih ve doğal güzelliklerin bir arada bulunduğu ilçenin önemli değerlerinden birinin Saklıkent Kanyonu olduğunu belirten Çalık, Toros Dağları'na doğru uzanan 18 kilometrelik kanyonun ziyaretçilerine unutamayacakları maceralar yaşattığını ifade etti.

Çalık, Saklıkent'in Fethiye turizmine çok büyük ivme kazandırdığını vurgulayarak, "Geçen yıl 300 bin kişi Saklıkent'i ziyaret etti. Bu yıl bu sayının artacağını düşünüyoruz. Fethiye Turizm Altyapı Birliği'nin işletmeciliğini yaptığı Saklıkent, ülke ekonomisine yılda 1.5 milyon lira kazandırıyor. Bölgedeki köylerde yaşayan vatandaşlarımız da turizmden gelir elde ediyor" dedi.

-Rafting ve çamur banyosu yapılabiliyor

Saklıkent'ten Akdeniz'e uzanan Eşen Çayı'nda rafting ve çamur banyosu gibi farklı aktivitelerin yapılabildiğine işaret eden Çalık, bölgeyi ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin bu katıldığı aktivitelere katılabildiğini anlattı.

Kaymakam Çalık, "Saklıkent'ten geçen ırmağın bir tarafı bizim bölgemizde, diğer tarafı Antalya'da kalıyor. Haliyle Saklıkent'i Antalya'da sahiplenip tanıtımını yapıyor. Tanıtımın kimin tarafından yapılması önemli değil. Buraya ne kadar çok insan gelip görürse bölgemize o kadar katkı sağlanmış olur" diye konuştu.

Tatil için Fethiye'ye gelen İrlandalı turist Jonathan Taylor ise Saklıkent'e hayran kaldığını ve çok güzel zaman geçirdiğini söyledi.

Marmaris'ten misafirlerini kanyona getiren Ufuk Beytekin de Saklıkent'in eşsiz bir doğa harikası olduğunu dile getirerek, "Burayı herkesin görmesi gerekli. Kanyonda ilerledikçe yollar zorlaşıyor. Geçtiğimiz yıl kanyonun ilerisindeki şelaleye kadar gidebiliyorduk ancak bu yıl suyun debisi fazla olduğu için oraya ulaşamadık. Yine de çok güzel bir macera oldu" dedi.

Saklıkent'e yaklaşık 2 kilometre mesafedeki Gizlikent Şelalesi de 250 metrelik kanyonu ve yaklaşık 10 metreden akan şelalesiyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile