01.2012 - Spor Toto Süper Lig`de Samsunspor`u 4-0 mağlup eden Trabzonspor, bu sezon ligdeki en farklı galibiyetini alırken, ilk kez art arda 4 maç kazandı.
Bu sezon ligin 17. haftasında Orduspor`u 4-1`lik sonuçla mağlup eden Trabzonspor, bir diğer Karadeniz temsilcisi Samsunspor karşısında da 4 gol atarak en farklı galibiyetini elde etti.
Ligde 6 haftada 2 beraberlik 4 mağlubiyet aldıktan sonra Orduspor, Manisaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Samsunspor`u mağlup eden bordo-mavililer, bu sezon ilk kez art arda 4 maç kazanarak 4. sıraya kadar yükseldi.
-Burak, rekorunu kırdı-Samsunspor`a 2 gol atan Burak Yılmaz, ligde gol sayısını 21`e yükselterek 10 sezonluk profesyonel futbol kariyerinde bir sezondaki en fazla golünü kaydetti.
Geçen sezon bordo-mavili takımda 19 golle gol krallığı yarışını ikinci sırada tamamlayan Burak Yılmaz, bu sezon 20. hafta sonunda 21 gole ulaşmayı başararak, gol rekorunu kırdı.
-Olcan ilk golünü kaydetti-Trabzonspor ile devre arasında anlaşan Olcan Adın, bordo-mavili takımda ilk golünü kaydetti.
Hüseyin Avni Aker Stadı`nda ilk kez bordo-mavili takım forması altında bir lig maçına çıkan oyuncu, ilk golünü de atmış oldu.
Olcan, maçın ardından yaptığı açıklamada, ilk golü atmasının kendisine tarif edilemez bir mutluluk verdiğini belirterek, ``Kendi sahamızda maçın zor olacağını biliyorduk. Güzel futbol ve skor ile 3 puan aldığımız için mutluyuz. İnşallah çıkışımız devam edecek`` dedi.
-Taraftarlarla paylaştılar-Karşılaşmanın bitiminin ardından soyunma odasına giden bordo-mavili futbolcular, daha sonra sahaya dönerek yenileme antrenmanı yaptılar.
Bordo-mavililer, bu sırada futbolculara üçlü çektirerek galibiyeti birlikte kutladılar.
-Cech ve Aykut`un görüşleri-Trabzonspor`un Slovak oyuncusu Cech, galibiyetten dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, ``Karadeniz derbisini kazandık. Bundan da önemlisi performansımız günden güne iyiye gidiyor. İşleri yavaş yavaş yoluna koyuyoruz`` dedi.
Aykut da maça baskılı başladıklarını kaydederek, ``İlk yarı farklı olabilirdi, ancak 1-0 önde kapattık. İkinci yarı devam ettirdik, pozisyonları değerlendirip, farkı açtık. Rahat bir maç oldu diyebilirim`` diye konuştu.
Aykut, teknik direktör Şenol Güneş`in kendisine güvenip forma şansı verdiğini belirterek, ``İnşallah böyle devam eder. Oynadıkça kendime güvenim artıyor. Zokora hem saha içi, hem saha dışında önemli bir oyuncu. Yokluğunu hissetmemeye çalışıyoruz. Herkes elinden geleni yapıyor.``Genç oyuncu Aykut gol sayısını 21`e yükselten Burak ile ilgili olarak ``Burak önemli oyuncu. Gol attıkça açıldı. Gol şansı çok yüksek. İnşallah nazar değmez`` dedi.
(SE-KİB-ŞP)
Maçın Ardından
0 yenerek ligde en farklı galibiyetinialan Trabzonspor, bu sezon ilk kez art arda 4 maç kazandı-2 gol atan Burak, gol sayısını 21`e çıkartarak 10 sezonlukkariyerinde bir sezonda en fazla golünü attıTRABZON - 15.



















