Maçka'da ADEM Açilacak

Maçka'da ADEM Açilacak

Trabzon’un Maçka ilçesinde açilmasi planlanan Aile Destek Merkezleri’nde (ADEM) uygulamali kurs ve egitim alan kadinlar, ürettikleriyle hem ögrenecek hem de sosyallesecek. Egitimini basariyla tamamlayan kadinlar ise sertifika almaya hak kazanarak aile bütçelerine de katki saglayacak. Üstelik ürünlerini yöresel ürün reyonlarinda satacak. Hem kadinlar hem ülke kazanacak

AK Parti Maçka Belediye Baskan adayi Koray Koçhan, dezavantajli gruplara hizmet sunacak, devlet-millet kaynasmasini saglayacak, aile bütünlügünün korunmasina katki sunacak olan Aile Destek Merkezi’ni (ADEM) Maçka’da açacaklarini söyledi.



Sosyal Yardimlar Genel Müdürlügüne bagli Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakiflari bünyesinde faaliyet yürüten ADEM’in kadinlarin meslek ögrenebilmelerine olanak saglayacagini belirten Baskan Koçhan “Birçok kadin ve çocugun bir araya gelerek sosyallesmesine de katki saglayacak olan ADEM’lerde, geleneksel Türk Mutfagi, igne oyasi, dikis nakis, el sanatlari, bilgisayar kursu, Kur’ani Kerim okuma/yazma, resim, teorik dersler gibi alanlarda egitimler saglanacak. Bu egitimlerde kadinlarimiz üreterek, yöresel satis reyonlarinda ürünlerini satacak ve gelir saglayacak. Bunun yaninda tesvik ödemesi de alarak ev ekonomilerine katki yapacak. Bu projeyi çok önemsiyorum. Kadinlarimizin ülke ve ev ekonomilerine katki saglayabilmesi, meslek edinebilmesi, sosyallesebilmesi için büyük bir imkan olacak” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile