Madde Bağımlılığına Karşı Oynanan Folklor, Renkli Görüntüler Oluşturdu

Gençleri tehdit eden en büyük unsurlar arasında yer alan uyuşturucu madde bağımlılığına, İstanbul’da ışıklı folklor gösterisi ile dikkat çekildi. Renkli görüntülere sahne olan etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Büyükçekmece Belediyesi ve Folklor Kurumu işbirliğiyle Atatürk Kültür Merkezinde ikinci kez ’Uyuşturucuya Karşı El Ele Halk Oyunları’ düzenlendi.

Gösteriye çok sayıda halk oyunları sevdalısı ve öğrenciler katıldı.

Gençleri uyuşturucu tuzağından uzak tutmak, uyuşturucu ile mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte renkli görüntüler oluştu. Etkinlikte Trabzon, Mardin, Türk Folklor Kurumu Kars, Türk Folklor Kurumu Nostalji Grubu, Artvin ve Kırklareli yörelerinin oyunları sahnelendi. Gösterinin finalinde çıkan ışıklar ile dans eden folklor grubu ise izleyicilerden büyük beğeni topladı.

"BU ÇOCUKLAR KÖTÜLÜK DÜŞÜNMEYECEKTİR"

Gösteri sonunda sahneye çıkan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, yaptığı konuşmada, gençleri uyuşturucu bağımlığından uzak tutmak için herkese görevler düştüğünü belirtti.

Akgün, "Çok doğru bir iş yaptığınızın farkında olduğunuzu biliyorum. Çünkü çocuklara yani yeni nesile hayata daha iyi tutunmaları için kendilerini ve etrafındaki canlıları daha çok sevmek için çok doğru bir uğraş ile baş başa bırakmışsınız. Bu topluma diğer bireylerden çok daha faydalı bir insan olacaklarını düşünüyorum. Çünkü bu sahnelere 5 yaşında çıkan bu çocuklar kötülük düşünmeyeceklerdir. O şimdi adını söylemeyelim çocukların hayatını karartan şeylere girmezler" ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile