Maden Araştırma Komisyonu Kütahya'daki İncelemlerini Tamamladı

Maden Araştırma Komisyonu Kütahya'daki İncelemlerini Tamamladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından madencilik sektöründeki sorunların araştırılarak alınması gereken önlemleri belirlenmesi amacıyla kurulan Araştırma Komisyonu, şehirdeki çalışmalarını tamamladı

  Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM ) tarafından madencilik sektöründeki sorunların araştırılarak alınması gereken önlemleri belirlenmesi amacıyla kurulan Araştırma Komisyonu , şehirdeki çalışmalarını tamamladı .
TBMM ' de madencilik sektöründeki sorunların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu , Seyitömer Linyitleri İşletmesinde , Eti Gümüş A . Ş . ve Güral Porselen ' de incelemelerde bulunarak kentteki çalışmalarını tamamladı .
Kütahya - Tavşanlı karayolunun 20 . kilometresindeki Gümüşköyü sınırlarında bulunan Eti Gümüş madeninde incelemelerde bulunarak Şirket Genel Müdürü Ergün Kılıç ' tan bilgi alan heyet , Gümüş madeni çıkarılan sahayı , fabrikayı ve gümüş ' ün işlenişini yerinde görerek , yetkililerden bilgi aldı .
Heyet daha sonra , Güral Porselen Fabrikası ' nda bir takım incelemelerde bulunup fabrika yönetim kurulu başkanı İsmet Güral ' dan bilgiler aldı .
Komisyon Başkanı Mehmet Altan Karapaşaoğlu , incelemeler sonunda Güral Porselen Fabrikası ' nda yaptığı açıklamada , Bursa ve Balıkesir ' de yaptıkları incelemelerin ardından Kütahya ' ya geldiklerini ve iki gün boyunca kentteki maden ocakları şirketleri ile bir takım görüşmelerde bulunduklarını söyledi .
Karapaşaoğlu , komisyon üyeleri ile birlikte geziler düzenleyerek madencilerin sıkıntıları yerinde dinleyip eksiklikleri tespit etmeye çalıştıklarını , bu çalışmaların aynı zamanda maden sektöründe çalışanları , işveren sendikalarını ve işçileri dinlediklerini bildirdi .
Karapaşaoğlu , madencilik sektöründe iş kazalarının önlenmesi konusunda , çalışmalarda kullanılan aletlere kadar kapsamlı çalışmalar yaptıklarını dile getirdi .
Komisyon tarafından yapılan inceleme gezisine Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe , Vali Yardımcısı Mustafa İngenç , İl Emniyet Müdürü Sezai Kalyoncu , İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Lütfi Mor ' da katıldı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile