Maden göçüğünde mahsur kalan işçiye ulaşma çalışmaları sürüyor

Kütahya'nın Tavşanlı ilesine bağlı Yörgüç köyünde maden ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan iki işçiden Süleyman Koç'un cesedinin çıkarılmasın

Kütahya'nın Tavşanlı ilesine bağlı Yörgüç köyünde maden ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan iki işçiden Süleyman Koç'un cesedinin çıkarılmasının ardından diğer işçi Ali Osman Oktay'a ulaşılmaya çalışılıyor.

Tavşanlı'nın Yörgüç Köyü yakınındaki özel bir maden ocağına ait kömür işletmesinde dün akşam saat 21.50'de göçük meydana geldi. 7 işçinin bulunduğu çalışma esnasında meydana gelen göçükte işçilerden Süleyman Koç ile Ali Osman Oktay göçük altında kaldı. Madende çalışan Muzaffer Karaca, Şaban Bulut, Ahmet Faruk Durgun, Hüseyin Zeybek ve Ali Çağlar yara almadan kurtuldu.

Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu ve Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe olay yerine gelerek durumla ilgili bilgi aldı. Göçük altında hayatını kaybeden işçilerden evli ve 3 çocuk babası Süleyman Koç'un cesedi Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Göçük altında mahsur kalan ve gece saat 03.00'e kadar çığlıkları duyulan diğer işçi Ali Osman Oktay adlı işçiye ise henüz ulaşılamadı. Yetkililer Oktay'ın yaralı olabileceğini belirterek, kurtarma ekiplerinin çalışmalarını dikkatlice sürdürdüklerini bildirdi.

Göçükten yaralı olarak kurtulan işçilerden Muzaffer Karaca, bir anda göçüğün meydana geldiğini, ancak arkadaşlarını kurtaramadıklarını söyledi. Ahmet Durgun, "7 kişi beraber çalışıyorduk. Göçük altında kalanlar biraz daha uç taraftaydı. Onlara ulaşmaya çalıştık, ama başaramadık." dedi. Diğer işçi Yüksel yavuz ise olayın şokunu henüz atlatamadıklarını ifade etti.

Yaklaşık 150 metre yerin altında meydana gelen göçüğün altında kalan Süleyman Koç ile Ali Osman Oktay'ın bir hafta önce işe başladıkları ve Emet nüfusuna kayıtlı oldukları öğrenildi. Göçüğün meydana geldiği maden ocağında vardiyada toplam 15 işçinin çalıştığı ve iki vardiya çalışma yapıldığı bildirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile