Madenciler, Depremdeki Basarili Çalismalari Ile Dikkat Çekti

Madenciler, Depremdeki Basarili Çalismalari Ile Dikkat Çekti

Türkiye’yi derinden etkileyen ve 10 ili yerle bir eden asrin en büyük dogal felaketinde basarili çalismalari ile göz dolduran madenciler halkin kahramani oldu.



Merkezi Kahramanmaras olan ve yikici etkisi basta Hatay olmak üzere 10 ilde yasanan deprem Türkiye’nin en önemli gündem maddesi. Türkiye’nin kalbi, 6 Subat 2023 Pazartesi günü saat 04.17’den beri Kahramanmaras merkezli 7,7 ve 7,6 siddetindeki iki depremin yiktigi 10 ilde atiyor. Ülke genelinde oldugu gibi Aydin’da depremdeki arama kurtarma çalismalarinda en çok konusulan ekipler madenciler oldu.

Dünyanin dört bir tarafindan arama kurtarma uzmanlari deprem bölgesinde enkaz altinda kalan canlari kurtarmak için insan üstü bir emek verirken yer altinda çalisan madencilerin çalismalar sirasinda gösterdikleri beceri ve basarilari göz doldurdu.

Adeta dogal bir arama kurtarmaci olduklarini gösteren madenciler deprem bölgesine ulasir ulasmaz yüzlerce kisiyi enkazdan kisa sürede kurtarmayi basardi.

“Domuz dami” sistemi ile enkazda ilerlediler

Cumhurbaskanligina ait TC-TUR uçagiyla deprem bölgesine giden, ömürleri yer altinda geçen madenciler, termal kameralari ve teçhizatlariyla ‘domuz dami’ adini verdikleri yöntemle 10 ilde yüzlerce vatandasi enkaz altindan çikararak depremzdelerin 2. kez hayata tutunmasini sagladilar.

Basta gazeteciler olmak üzere kurtarma çalismalarina sahitlik eden herkesin dikkatini madencilerin basarisi çekerken, gerek haberlerde gerekse sosyal medya paylasimlarinda madencilere tebrik yapti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile