Madrid Uluslararası Turizm Fuarı Başladı

Madrid Uluslararası Turizm Fuarı'nın (FITUR) açılışı, İspanya Kraliçesi Letizia'nın katılımıyla yapıldı Türkiye, 165 ülkenin katıldığı FITUR'da İstanbul, Kapadokya, Antalya ve Bodrum destinasyonlarını ön plana çıkardı.

Güney Avrupa'nın en büyük turizm fuarlarından Madrid Uluslararası Turizm Fuarı (FITUR) İspanya Kraliçesi Letizia'nın yaptığı açılışla başladı.

Bu yıl 36'ncısı düzenlenen FITUR'a katılan 165 ülke arasında yer alan Türkiye, 719 metrekarelik alanda özellikle İstanbul, Kapadokya, Antalya ve Bodrum destinasyonlarını ön plana çıkardı.

Avrupa ülkelerinin yer aldığı bölümün en büyük standlarından biri olan Türkiye standında 30 kadar meslek birliği ile sivil toplum ve sektör kuruluşları yer aldı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, geçen yıl Türkiye'ye gelen İspanyol turist sayısı yaklaşık 250 bin oldu. Son yıllarda Türkiye'ye gelen İspanyol sayısında azalma olmasından dolayı bu yıl İspanya'daki tanıtım faaliyetlerinin artırılmasının planlandığı bildirildi.

Bu arada FITUR Sağlık adıyla sağlık turizmine ayrılan bölümde ilk defa Türkiye'den de bir şirketin katılması dikkati çekti.

Şirket yetkilileri, sağlık turizminin önemli destinasyonlarından biri olmaya başlayan Türkiye'nin, bu amaçla ağırladığı kişi sayısının son dönemde yıllık 600 bin kişiye yaklaştığını belirtti.

5 gün sürecek FITUR'u, 125 bini turizm sektörü profesyonel çalışanları olmak üzere yaklaşık 223 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Resmi görüşmelerde bulunmak üzere Madrid'e gelecek Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal da yarın FITUR'u ziyaret ederek, Türkiye standında verilecek özel davete katılacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile