Merkez ilçede oturan ve CHP il yönetiminde bulunan isimlerle eski il ve merkez ilçe yöneticilerinin delege seçilmediği öğrenildi . Partinin Muğla’daki ileri gelenlerinden , bakanlık ve belediye başkanlığı da yapmış olan Erman Şahin , CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığı yapan eski milletvekili Tufan Doğu , eski Belediye Başkanı Orhan Çakır , eski senatör Fevzi Özer , Merkez İlçe İl Genel Meclis üyeleri İbrahim Şimşek , Erol Kutlay ve Salih Ercan , İl Başkanı Murat Tevfik Ülkü ve eski İl Başkanı Süleyman Uslu gibi isimler de listelerde yer almadı .
İl Başkanı Ülkü , delege seçilmemesi sebebiyle istifayı düşündüğünü belirterek , “CHP merkez ilçemiz tarafından gerçekleştirilen delege seçimlerinde il başkanı olarak benim seçilmem uygun görülmemiş . Delege seçilmememiz bizim için bir şey ifade etmiyor . Benim siyasi ahlâk ve anlayışıma göre il başkanının delege yapılmaması düşündürücüdür . Fethiye ilçe başkanımız da mahallesinde delege seçilemedi . Merkez ilçede CHP’ye gönül vermiş , partinin bayrağını dalgalandırmış , yükünü çekmiş birçok isim de seçilmedi . Belki aday olmadılar fakat etik kurallar çerçevesinde eski milletvekillerinin , belediye başkanlarının , il başkanlarının , il genel meclisi üyelerinin , belediye meclis üyelerinin , il ve merkez ilçe eski başkan ve yöneticilerinin çoğunluğunun delege seçilmemesi biraz düşündürücü . ” dedi . Önümüzdeki süreçte partilerinin bir tüzük kurultayı olacağını vurgulayan CHP İl Başkanı Ülkü , “Bizim amacımız delege bazında değil , tüm üyelerin katılımıyla yapılacak bir ön seçim olacaktır . Tüzük kurultayında bunu yüksek sesle dillendireceğiz . Şimdilik parti içinde mücadelemizi sürdürme kararı aldık . ” şeklinde konuştu .
İl Genel Meclis Üyesi Şimşek ise CHP’de biat kültürünün yerleşmeye başladığını , biat etmeyenin parti dışına çıkarılmaya çalışıldığını söyledi : “Muğla merkezin üç il genel meclisi üyesi var . Benim delege adaylığı talebim olmadı fakat diğer bir arkadaşımızın isminin listelerde olduğunu biliyorum . Üçümüz de delege seçilmedik . Bunun yanında eski il genel meclisi üyelerimiz de seçilmedi . ”
CHP Merkez İlçe Başkanı Bahattin Gümüş de İl Başkanı Murat Tevfik Ülkü’nün doğal delege olduğunu belirterek , “Ön seçimde oy kullanır fakat kongrede oy hakkı yoktur . İl başkanımızın kendi mahallesinde yapılan delege seçiminde iki liste çıktı . Karşı listede ismi vardı . Eğer orada olacağını bilseydik , kendi listemize alırdık . İl başkanı tarafsız olmalı . Karşı listede yer alması , tarafsızlığını gölge düşürmüştür . ” dedi .
Mahalle Delegesi Seçimleri Chp Muğla'yı Karıştırdı
CHP Muğla Merkez İlçe Örgütü mahalle delege seçimlerinde, partinin önde gelen birçok isminin seçilmemesi tepkilere sebep oldu.



















