Adıyaman’da yaygın olan mahalle düğünlerinin güvenlik nedeniyle yasaklanmasına düğün organizasyonlarında yer alan kişiler tepki gösterdi. Düğün organizasyonunda yer alan orkestra, davul ekibi, kamera ve ses düzeni ekibi, yemekçiler, sandalye ve masa kiraya veren işletme sahipleri basın açıklaması yaptı.
Düğün organizatörü Barış Büyükşahin yaptığı açıklamasında, “Düğün organizasyonu işi yapan kişiler olarak, Adıyaman’da ki sokak düğünlerinin yasaklanmasıyla alakalı tepkimizi dile getiriyoruz. Bu yasak ile alakalı orkestracılar, yemekçiler, kuaförler ve bu masa sandalye, kamera işi yapan arkadaşlarımız mağdur olmuşlardır. İlla ki devletimizin almış olduğu karara saygılıyız. Sonuçta güvenlik amaçlı olduğunu biliyoruz fakat sonuçta sezon olarak iki aylık bir süremiz kalmıştır. Zaten yılın üç ayı çalışıyoruz. Geri kalan aylarında yatıyoruz. Bu iki aylık süre zarfı içerisinde buna emniyet güçleriyle birlikte farklı bir çözüm bulurlar ise, bizim lehimize olabilecek bir durum sergilerlerse bizde bu iki aylık süre zarfı içerisinde en azından kışlık yiyeceğimizi, harçlığımızı çıkarabiliriz. Bu anlamda Valimizden, Emniyet Müdürümüzden, Belediye Başkanımızdan ricamız en kısa zamanda bununla alakalı bizimi lehimize bir çözüm bulmalarıdır. Aksi takdirde bu işi yapan arkadaşlarımızın hepsi mağdur durumdadır. Kaldı ki düğün salonları, sokak düğünleri kadar güvenli mi? Yani Allah korusun bir terör olayı sadece sokakta ki düğünler için geçerli değildir. Bütün salonlar için geçerlidir. Düğün salonlarında bir emniyet kurumu gibi x-ray cihazı da yoktur. Yani gelen giden hiçbir insanın üzeride aranmaz. Eğer önlem alınacak ise genel olarak bir önlem alınmalı çözümü zaten genel olarak bir çözüm bulunmalı ve bu insanların en kısa zamanda mağduriyetinin giderilmesini talep ediyoruz” dedi.
Ses sanatçısı Hüseyin Ekinci ise, “Burada devlet büyüklerimize söylemek istiyoruz. Mahalle düğünlerimiz yasaklandı. Hem halk mağdur hem de sanatçılar mağdur. Herkesin düğün salonlarında düğün yapması için parayı verecek durumu yok. O yüzden buradan sesleniyoruz. Geçici bir süreliğine ise tüm sanatçı dostlarım, tüm arkadaşlarım, bütün mutfakçılar, sandalyeci kardeşlerim hepsi uyuyoruz. Ama eğer bu süresiz devam ediyorsa da nereden baksan Kurban Bayramı üzeri herkesin 50-60’a yakın düğünü var. O yüzden burada devlet büyüklerimize söylüyoruz. Bize bir yol göstersinler, bir çare bulsunlar bu insanlar çok mağdur” dedi.
Mahalle Düğünlerinin Yasaklanmasına Tepki
İçişleri Bakanlığı tarafından mahalle düğünlerinin yasaklanmasına Adıyaman’da ki düğün organizasyonu yapan kişi ve kuruluşlar tepki gösterdi.