Mahalle Muhtarı Vatandaşların Fotoğraflarından Koleksiyon Yapıyor

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 22 yıldan bu yana muhtarlık yapan Nafi Zeyrek, ilçede yaşayan vatandaşların fotoğraflarından oluşan bir koleksiyon oluşturuyor.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 22 yıldan bu yana muhtarlık yapan Nafi Zeyrek, ilçede yaşayan vatandaşların fotoğraflarından oluşan bir koleksiyon oluşturuyor.

Nusaybinli vatandaşların, 1990 yılından bu yana vesikalık fotoğraflarını toplayan Muhtar Zeyrek, bugüne kadar 4 binden fazla fotoğraf topladı.

Moryakup Mahalle Muhtarı Zeyrek, Nusaybin’e olan sevgisini, topladığı fotoğraf kareleri ile gideriyor.

Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan muhtarlık ofisinde sergilediği fotoğraflara önem veren Muhtar Zeyrek, ölümünden sonra çocuklarına miras olarak bu fotoğrafları bırakacağını söyledi. 1960-65 yıllarında vefat etmiş vatandaşların fotoğraflarını bile akrabalarından temin ederek, koleksiyonuna dahil eden Zeyrek, kendini Nusaybinli hisseden herkesten fotoğraf istediğini dile getirdi. 4 binden fazla fotoğraf toplamasına rağmen, koleksiyonunun eksik kalmasından yakınan Zeyrek, “Bu koleksiyonda bulunan bir çok arkadaşımız vefat etmiş. Ancak akrabaları ‘dedesini, amcasını‘ bu tablolarda görüyor. Bu da beni mutlu ediyor.” dedi.

İş yerinde bulunduğu kadar evde de bir koleksiyon çalışması oluşturduğunu dile getiren Zeyrek, en çok üzüldüğü olayı ise söyle anlattı: "Panoda bulunan bir resmi akrabalarından biri aldı ve geri getirmedi. Bu olaydan sonra hiç kimseye fotoğraf vermiyorum. Burada olmadığım zamanlarda ise fotoğrafları kimseye vermemeleri yönünde çocuklarıma tembihte bulunuyorum.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile