Mahallelerde Yagmur Suyu Hatti Olusturuluyor

Mahallelerde Yagmur Suyu Hatti Olusturuluyor

Nevsehir Belediyesi tarafindan kentin farkli mahallelerinde yürütülen altyapi çalismalarinda sadece içme suyu ve kanalizasyon hatti yenilenmiyor, ayni zamanda ilk kez yagmur suyu hatlari da döseniyor.

Nevsehir Belediyesi tarafindan bahar aylari ile birlikte Esentepe, Güzelyurt, 15 Temmuz ve Mehmet Akif Ersoy Mahalleleri’nde baslatilan altyapi yenileme çalismalari sürüyor. Su ve Kanalizasyon Müdürlügü ekiplerince gerçeklestirilen çalismalarda bu bölgelerde uzun yillardir kullanilan asbestli içme suyu borulari yerine yeni nesil polietilen borular dösenirken ayni zamanda kanalizasyon hatlari da yenileniyor. Bu sayede arizalardan kaynakli içme suyu kesintilerinin önüne geçen Nevsehir Belediyesi mahallelerde ayrica ilk kez yagmur suyu hatlari da olusturuyor. Sehri bastan sona Avrupa standartlarinda modern bir altyapiya kavusturmayi hedefleyen Nevsehir Belediyesi, yagmur suyu hatti olusturdugu bölgelerde saganak yagislardaki olasi su baskini risklerini de ortadan kaldiriyor.

Su ve Kanalizasyon Müdürlügü ekipleri son olarak Vefa Küçük Caddesi’nde gerçeklestirdigi altyapi çalismalarina Muhsin Yazicioglu Caddesi’ni de ekledi. Caddede özellikle saganak yagislarda biriken su birikintilerini önlemek için dev borularla yagmur suyu hatti imalatini gerçeklestiren ekipler daha sonra burada sicak asfalt serimi yapacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile