Mahalleli Imeceyle Hastanede Yatan Komsularinin Çayini Topladi

Mahalleli Imeceyle Hastanede Yatan Komsularinin Çayini Topladi

Rize’de imece için bir araya gelen mahalleli, hastanede yogun bakim ünitesinde tedavi gören kanser hastasi komsularinin çayini topladi.

Merkeze bagli Azaklihoca köyü Kutlular Mahallesinde vatandaslar imece için bir araya gelerek hastanede tedavi gören kanser hastasi komsularinin çayini topladi. Toplanan çay sonrasi ilk olarak ÇAYKUR’a müracaat eden arazi sahibi Hasan Kutlu, esinin yogun bakimda yatmasi nedeniyle mahallelinin çayini topladigini ve satmak istedigini dile getirdi. Kutlu’nun bu talebi belirlenen kontenjan nedeniyle geri çevirilince özel sektör fabrikalar arastirilmaya baslandi. Komsularinin kendileri için topladigi çayin büyük bir kismini özel sektöre satan Kutlu, sadece bir kismini ÇAYKUR’a satabildi.

ÇAYKUR’un toplanan çayi almamasindan dert yanan arazi sahibi Hasan Kutlu, “Benim hanim hastanede yatiyor. Komsular Allah razi olsun. Toplandilar ve benim çayimi topluyorlar. Bu çayi verebilecegimiz bir yer yok. Devlette almiyor. Özel sektöründe bir kismi kapali. Nereye gidip de ben bu çayi verecegim. Bildiginiz gibi degil. Çok sinirlendim. Normal bir zaman degil ki. Bu hassas bir zamandir. Ben müdüre diyorum hanim hastane de yatiyor. Su çayi vereyim dedim. Onu da kabul ettiremedik. Ben de ne yapacagimi sasirdim” dedi.

Komsularina yardim için çay bahçesine giren Nuray Kutlu da kontenjan uygulamasinin çayin satisina engel oldugunu, özel sektörün de bunu firsat bilerek çay taban fiyatinin altinda çay aldigini dile getirerek “Çok sükür iyi gidiyor ama bu kontenjan isi olmasa, çok sinirliyiz. ÇAYKUR’a da sinirliyiz. Çayimizi almiyorlar. Çaylar kaldi elimize. Özelde kontenjan düstü diye ucuza aliyor. Eline firsat geçti. 14 TL’den çay aliyor. Bu milletin emegi ne olacak. Sabah 4 buçukta kalkiyoruz. Ayaklarim su içerisinde. Biz yaslandik. Burada yaslilar topluyor. Yogun bakimda hastamiz var. Imece usulü köylüler toplandik. Ona yardim ediyoruz. Mal sahibine söyledik. Fabrikaya rica et falan dedik. Hepimiz ona kontenjanini veririz ama hepimizin kontenjani az. Onu iste fabrikaya gönderdik. Insallah çaylari alirlar” ifadelerini kullandi.

Sezonun ÇAYKUR’un uyguladigi kontenjan uygulamasi nedeniyle zor gittigini ifade eden Ayse Kutlu ise “Biraz zor gidiyor. Çünkü kontenjan koydular. Kontenjan biraz durdurdu bizi. Dekar basina kontenjan düstü. Istedigimiz gibi çayi veremiyoruz. Bundan dolayi biraz sikayetçiyiz. Bir hastamiz var. Allah sifa versin. Onun çayini topluyoruz. Ona bir yardimimiz olsun diye. Eskiden her zaman böyle olurdu ama simdi ne olduysa insanlara bilmiyorum” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile