Mahalleli Kadınlar, 'Akçalar Halısı'Nı Markalaştıracak

İlmek ilmek ipek halı dokuyan Akçalar Mahallesi'ndeki kadınlar, "Akçalar Halısı"nı markalaştırmayı hedefliyor.

Nilüfer İlçesine bağlı mahallede, Nilüfer Belediyesi'nce düzenlenen "İpek Halı Dokuma Kursu"na katılan kadınlar, halı dokuma işini meslek edinerek, para kazanıyor.
Haftanın beş günü belediyenin hizmet binasında kadınlara eğitim veren Songül Naz, kursiyerlerin kısa sürede halı dokumayı öğrendiğini söyledi.

Kadınların kurs bittikten sonra Milli Eğitim Bakanlığından onaylı sertifika alacağını dile getiren Naz, "Arkadaşlarımız, elleri iyice alıştığında 2 metrekarelik bir halıyı bir hafta gibi kısa bir sürede tamamlayabilecek düzeye ulaşmış olacaklar" dedi.

Dokunan halıların satışı için Malatya'da bir işletme ile anlaştıklarını belirten, Nilüfer Belediyesi Akçalar Sorumlusu Fikriye Eker de "Kadınların göstereceği ilgi ve sağlanacak yeni destekler ile tezgah sayımızı arttırabilir ve böylece Akçalar halkına yeni bir iş sahası açabiliriz" diye konuştu.

Kursiyerlerden Kadriye Sargın da "Ev ekonomimize destek sağlamaya başladık. Arkadaşlarımız ve komşularımızla halı dokumak eğlenceli. İlk başlarda zorluk çeksek de elimiz alıştı. Şimdiki hedefimiz, "Akçalar Halısı"nı markalaştırmak" ifadesini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile