Mahallenin 20 Yillik Misafirleri Telef Oldu

Mahallenin 20 Yillik Misafirleri Telef Oldu

Kahramanmaras’in Ekinözü ilçesine bagli bir mahallede elektrik diregine yaptiklari yuvada 20 yildir yasam süren leylekler, henüz bilinmeyen bir nedenle telef oldu.

Ilçeye bagli kirsal Türkeli Mahallesi’ndeki bir elektrik diregine yaklasik 20 yil önce leylekler tarafindan yuva yapildi. Her yil baharla birlikte birlikte mahalledeki yuvalarina dönen leylekler, yavrularini büyüttükten sonra tekrar göç etti. Aradan geçen süre içerisinde hemen her yil 4 yavru yetistiren leylekler, bu yil da nisan ayinda mahalledeki yuvalarini mesken tuttu. Mahalle halkinin da yakindan takip ettigi yuvada bu yil diger senelerden farkli olarak 3 yavru dünyaya geldi. Yavrularin büyümesine gün gün taniklik eden mahalle sakinleri, sabah saatlerinde gördükleri manzara karsisinda soke oldu. Mahalle sakinler, anne ve baba leylekle birlikte 3 yavrusunu, yuvalarinin hemen altinda telef olmus sekilde buldu.

Leyleklerin, artçi depremle birlikte yuvadan düserek elektrik akimina kapildiklari görüsü agir basarken; 20 yillik misafirlerinin bu sekilde telef olmasi mahalle sakinlerini üzdü.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile