Baladiyenin verdiği , Ehmedê Xanî , Vedat Aydın ve Musa Anter isimlerini reddeden kaymakamlık kararına Van 2 ' inci İdare Mahkemesi de destek verdi . Musa Anter ve Vedat Aydın ' ın ' topluma mal olmuş kişiler olarak değerlendirilemeyeceğini ' savunan mahkeme , ' genel ahlaka , Türk kültürüne ve devletin takip ettiği dış politikaya uygun olmayacağı ' gerekçesiyle bu ismleri veto etti .
Güroymak Belediyesi , 3 Ağustos 2009 tarihinde ilçedeki 1 park ve 2 sokağın adının değiştirilmesini kararlaştırıldı . Parka ' Ehmedê Xanî ' , sokaklara ise ' Vedat Aydın ' ve ' Musa Anter ' isimlerinin verilmesi oybirliğiyle karar altına alındı . Ancak kaymakamlık bu ismleri reddetti . Bunun üzerine Güroymak Belediyesi , konuyu Van 2 ' nci İdare Mahkemesi ' ne taşıdı .
Talebi değerlendiren mahkeme , Belediyeler Kanunu ' nun 81 ' inci maddesindeki , " Cadde , sokak , park , tesis ve benzeri yerlere ad verilmesi veya adlarının değiştirilmesi yetkisi belediyelere verilmektedir . Ancak konulacak isimlerin genel ahlaka , Türk kültürüne ve devletin takip ettiği dış politikaya uygun olarak belirlenmesi açıktır . " ibaresini gerekçe göstererek kaymakamlık kararının iptalini red etti .
Gerekçeli kararda , ' Ehmedê Xanî ' isminin , Türkçe ' de olmayan ' X ' ve ' ê ' harfleri nedeniyle iptal edildiği belirtildi . Musa Anter ve Vedat Aydın ' ın ise belli bir siyasi görüşün temsilcileri olduklarını belirten mahkeme , ' Topluma mal olmuş kişiler olarak değerlendirilemeyeceğinden , genel ahlaka , Türk kültürüne ve devletin takip ettiği dış politikaya uygun olmayacağı ' gerekçesiyle kaymakamlığın izin vermeme gerekçelerini yerinde buldu .
Güroymak Belediye Meclisi , ilçe merkezinde mülkiyeti belediyeye ait olan ' Mehmetçik Parkı ' nın adı Ehmedê Xanî , Kasaplar Caddesi ' nin adını Musa Anter Caddesi ve Yeşilova Caddesi ' nin ismini ' Vedat Aydın Caddesi ' olarak değiştirmek istemişti .