Mahkemeye sevk edilen Avcı, avukatları kabul etmedi

Devrimci Karargah terör örgütüne yardım etmek suçlamasıyla gözaltına alınarak adliyeye çıkarılan emniyet müdürü Hanefi Avcı, mahkemeye sevk edildi. Sa

Devrimci Karargah terör örgütüne yardım etmek suçlamasıyla gözaltına alınarak adliyeye çıkarılan emniyet müdürü Hanefi Avcı, mahkemeye sevk edildi. Savcılık sorgusunda susma hakkını kullandığı öğrenilen Avcı'nın kendisi için gelen avukatları ise kabul etmediği belirtildi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen Avcı'nın savcılık sorgusu için İstanbul Barosu'ndan avukat istendi. Gelen avukatla savcılık sorgusuna giren Avcı, susma hakkını kullandı. Bunun üzerine soruşturma savcısı Kadir Altınışık, Avcı'yı mahkemeye sevk etti. Barodan gelen avukat da savcılık işlemlerinin ardından adliyeden ayrıldı.

Avcı için Kafes ve Balyoz davalarında da müvekkilleri bulunan Kemal Yener Saraçoğlu ile eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan'ın da avukatlığını yapan Refik Ali Uçarcı adliyeye geldi. Avcı'nın iki avukatı da istememesi üzerine Saraçoğlu ve Uçarcı da adliyeden ayrıldı. Avcı'nın nöbetçi İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkması bekleniyor. Ancak, Avcı için şu an adliyede herhangi bir avukat bulunmuyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile