Mahkumlarin Özgürlük Hayalleri Tuvallere Resmedildi

Mahkumlarin Özgürlük Hayalleri Tuvallere Resmedildi

Erzincan Halk Egitim Merkezi tarafindan cezaevlerinde açilan resim kursunda hükümlüler özgürlügü resmini tuvallere aktardi.

Adalet Bakanligi ile Milli Egitim Bakanligi isbirligiyle yapilan protokol sonrasi hükümlüleri rehabilite etmek amaciyla Halk Egitim Merkezi tarafindan cezaevlerinde kurs verilmeye baslandi. Toplamda verilen 14 kursa 393 kursiyer katilim gösterirken açilan resim kursuna 57 kursiyer katildi.

Katilim saglayan hükümlülerin yapmis olduklari resimlerden 18 tanesi ile Halk Egitim Merkezi’nde mini bir sergi açilisi gerçeklestirildi.

Yapilan resimlerde hüküm giymis mahkumlarin, adeta özgürlük hayallerini tuvallere aktardigi görüldü.

Düzenlenen açilis programina, Cumhuriyet Bassavcisi Dr. Ali Öztürk, Il Milli Egitim Müdürü Aziz Gün, Halk Egitim Merkezi Müdürü Temel Çiçek, cezaevi savcisi ve müdürleri katildi.

Il Mili Egitim Müdürü Aziz Gün, Halk Egitim Merkezi’nin her alanda ve her sartta egitimlerine devam ettigini vurgulayarak, “Besikten mezara kadar demis oldugumuz, hayatin hangi safhasinda, hangi yasinda, hangi meslekte nerede olursak olalim onlarin egitimiyle ilgili, bu egitim mesleki alanda olabilir, genel egitim olabilir, herhangi bir hobisi olabilir ve okuma yazma kurslari da dâhil olmak üzere Halk Egitim Merkezi marifetiyle bu vatandaslarimiza istedikleri alanda egitim verilmektedir. Bugün de Cezaevi Infaz Kurumlari’nda ki kursiyerlerimizin, orada ki mahkumlarin yapmis olduklari çalismalarin mini bir sergisi. Bu bizim için su anlamda önemli; Adalet Bakanligi ile Milli Egitim Bakanligi’nin yapmis oldugu protokol çerçevesinde burada mahkumlarimiza yönelik kurslar açilmakta. 2021-2022 egitim ögretim yilinin basladigi günden itibaren, malum Covid-19 hastaligindan dolayi biraz sekteye ugramisti. Anca bu yil 14 kurs açtik. 393 kursiyerimiz katildi ve insallah bundan sonra Açik Cezaevinde ki mahkumlarimizin da geri dönmesiyle birlikte bizler çok daha sizlerle beraber, orada ki mahkumlarla beraber maksadimiz, amacimiz onlari rehabilite edebilmek, onlara bir seyler ögretebilmek. Burada da resim alaninda arkadaslarimizin kursiyerlerle birlikte yapmis olduklari çalismalarin bulundugu mini bir sergi. 18 adet resmimiz var. Burada sunu söyleyebilirim, Milli Egitim Bakanligi’nin bu yil ki en çok önem verdigi hususlardan biri Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürlügü yani Halk Egitim Merkezi’nin ulasabilecegi kadar vatandaslarimiza ulasmak. Sunu açik ve net bugün söyleyebilirim; geçen hafta almis oldugum bir bilgi. Kursiyerlerimizin nüfusa oranla, Türkiye ortalamasi yüzde 5, Erzincan’in ortalamasi ise yüzde 17 ile kursiyerlere ulasmada Türkiye’de birinciyiz. Dolayisiyla bu sergimiz bundan sonra ki güzel çalismalara, sergilere insallah vesile olur. Emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum” dedi.

Erzincan Cumhuriyet Bassavcisi Dr. Ali Öztürk ise konusmasinda hükümlülerin sosyallesmesi adina önemli bir proje oldugunu belirterek, “Adalet Bakanligi ve Milli Egitim Bakanligi’nin yapmis oldugu bu projeden dolayi çok memnunuz, çok mutluyuz. Cezaevi müdürlerimiz de burada cezaevi savcisi da burada. Hükümlülerin bu sekilde faaliyetlere katilmasi bizler için önemli. Onlarin sosyallesmesi adina çok önemli. Insallah bundan sonra ki süreçte de katilima devam edip, elimizden geldigi sekilde üzerimize düseni ortaya koymaya çalisacagiz. Ben de emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile