Mahperi Hatun Satranç Turnuvası Başladı

Tokat'ın Pazar ilçesinde, kaymakamlık ve belediye ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Temsilciği tarafından düzenlenen Mahperi Hatun Satranç Turnuvası başladı.

Pazar Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, Mahperi Hatun Kervansarayı'nda düzenlenen turnuvanın açılışında yaptığı konuşmada, yarışmanın 15 bin lira ödüllü olduğunu söyledi.

Turnuvanın kaybedeninin olmayacağını ifade eden Baycar, "Hepiniz geldiniz ve sportif bir faaliyette buluştunuz, en güzel ödül budur. Ben sizleri her zaman böyle güzel buluşmalarda görmek istiyorum" dedi.

Pazar Belediye Başkanı Şerafettin Pervanlar ise satrancın zeka gelişiminde çok önemli bir yeri olduğunu belirterek, "Onun için çocuklarımızın satranca küçük yaşlardan itibaren başlaması için elimizden gelen ne varsa yapmaya hazır olduğumuzu buradan belirtmek istiyorum. Bu organizasyonu inşallah burada bırakmayacağız, devamını getireceğiz ve katılımı daha üst seviyede tutacağız" diye konuştu.

Üç gün serecek turnuvaya Tokat, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Siirt, Bitlis, Ordu, Konya, Erzurum, Osmaniye, Adıyaman, Samsun, Karaman, Bursa, Kayseri, Çorum, Sivas, Eskişehir, Giresun, Trabzon, Zonguldak ve Iğdır'dan 185, ABD'den 1 sporcu katılıyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile