Makam Araci Bu Sefer Hayalleri Gerçeklestirmek Için Yola Çikti

Makam Araci Bu Sefer Hayalleri Gerçeklestirmek Için Yola Çikti

Amasya’nin Tasova ilçesinde Özkan Agis Ilkögretim Okulu 1. sinif ögrencisi Zümra Demir’in hayali gerçek oldu.

Tasova Kaymakami Ahmet Gökcecik, 11 Ekim Dünya Kiz Çocuklari Günü vesilesiyle ziyaret ettigi Özkan Agis Ilkokulu’nda hayali dis doktoru olmak olan 1. sinif ögrencisi 6 yasindaki Zümra Demir’le sohbet etti.

Kaymakam’dan, Zümra’nin hayali için talimat

Özkan Agis Ilkokulu ziyareti sirasinda bir ögrencinin dis doktoru olma hayali üzerine konusan Kaymakam Gökcecik, talimat verip “Ben sana makam aracimi gönderecegim. Benim makam aracim ve korumamla birlikte dis doktorunu bir ziyarete git bakalim” demisti.

Zümra’nin hayalini gerçeklestirmek üzere Kaymakam Ahmet Gökcecik’in makam araci Zümra’nin hayalini gerçeklestirmek için kullanildi. 6 yasindaki Zümra, dersten alinip makam aracina bindirildi. Hayali olan meslegi için Tasova Devlet Hastanesi’ne getirildi.

Zümra’yi kapida hastane müdürü Isa Akgül karsiladi. Daha sonra Koruma polisiyle birlikte Dis Hekimi Sabiha Saraç’in yanina gelerek kendisiyle birlikte dis hekimligi meslegini ögrendi. Uygulamali olarak içeride bulunan bir gazetecinin muayene koltuguna yatmasi üzerine küçük Zümra ve Dis Hekimi Sabiha Saraç, uygulamali olarak gazeteciyi muayene etti.

Oyuncak dis doktoru malzemeleri hediye edildi

Hayalleri gerçeklestirilen küçük Zümra’ya Tasova Devlet Hastanesi Müdürü Isa Akgül, tarafindan sembolik dis doktoru malzemeleri hediye edildi. Daha sonra küçük Zümra, Kaymakamin makam araciyla tekrar okuluna götürüldü.

Dis Hekimi Sabiha Saraç, “Bu sekilde çocuklarin küçük yaslarda desteklenip olmak istedikleri meslekleri bu sekilde görmeleri gerekmektedir. Bu sekilde çocuklar açikçasi dis hekimlerinden korkuyorlar. Buraya gelmekten korkuyorlar. Buraya geldikleri zaman, buradaki aletleri, malzemeleri taniyorlar. Aslinda korkulacak bir sey olmadigini onun iyiligi için yapilan bir tedavi gördügünde korkulari azalmakta. Bu sekilde tedavilerimize devam etmekteyiz” dedi.

Hastane Müdürü Isa Akgül, “Bizler yöneticiler olarak, hastanemize gelen ögrencilerimize, doktor olmak isteyen ögrencilerimize, saglik personeli olmak isteyen burada çalismalarimizla ilgili tanitimlar yapiyoruz. Cihazlarimizi tanitiyoruz. Doktorlarimizla görüstürüyoruz. Elimizden gelen her türlü destegi veriyoruz. Vermeye de devam edecegiz” seklinde konustu.

Zümra’nin babasi Ismail Demir, “Zümra kizimiz büyügünce Dis Doktoru olmak istiyor. Kaymakam beyimizde sag olsun onun talebini geri çevirmedi. Dis doktoruna getirdik. Insallah güzel bir dis doktoru olacak. Kendisine çok tesekkür ediyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile