Makbule Efe'nin Çocuklari Kitabi Okuyucularla Bulustu

Makbule Efe'nin Çocuklari Kitabi Okuyucularla Bulustu

Balikesir’in Sindirgi ilçesinde kültür yayinlarina bir yenisi daha eklendi. Geçtigimiz yil okuyucu ile bulusan Dogal Sehrin Hikâyesi kitabindan sonra “Makbule Efe’nin Çocuklari" da, Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Özgül Özkan Yavuz’un katildigi programla okuyucularla bulustu.

Sindirgi Belediyesi, Ilçe Kaymakamligi, Ilçe Milli Egitim Müdürlügü isbirligi ile açilan Makbule Efe Yazarlik Mektebi’nde bir yildan bu yana egitim alan 15 ögrencinin kaleme aldigi hikayeler, yazar Mehtap Altan tarafindan derlenerek “Makbule Efe’nin Çocuklari Eski Günlerdeki Gibi“ kitabi hazirlandi. Ögrencilerin kisisel gelisimlerine katki sunan ve hayata bakis açilarini degistiren projede Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Özgül Özkan Yavuz’un katilimi ile Serif Pasa Meydani’nda kitap lansmani düzenlendi.

Makbule Efe Yazarlik Mektebi’nde egitim alan Yasemin Yildirim, Hilal Albayrak, Asya Melek Koçer , Fatma Gül Kurt, Ufuk Akkaya, Zehra Emre, Özge Nur Sari, Mert Kizilçam, Sudenaz Özdemir, Elvan Yaz , Ayse Baskurt, Sifa Gül Dagli, Yunus Emre Can, Seda Karanfil ve Hatice Er’in kaleme aldigi hikayeler, egitmen-yazar Mehtap Altan tarafindan derlendi. Zenit maden sponsorlugunda kitaplarin basimi gerçeklestirildi.

Kitapçilarda da satisa sunulan Makbule Efe’nin Çocuklari, içerisindeki hikayelerle örnek niteligi tasiyor.

Makbule Efe Yazarlik Mektebi ögrencilerinden Ayse Baskurt, “Makbule Efe Yazarlik Mektebi’ne 6 ay önce basladik. Birlikte 6 ay boyunca projemizi gerçeklestirme sansimiz oldu. Merhaba diyerek basladik bu yola. Yagmur, kar, kis demedik, soguk dinlemedik. Hep beraber yazdik. En sonunda ’Makbule Efe’nin Çocuklari’ adli eserimiz oldu" dedi.

Özge Nur Sari, “Yazarlik atölyesi ögrencilerindenim. Bugün burada olmaktan gerçekten çok mutluyum. Bu atölyeye baslarken önümde bir kapi vardi. Aralanmis bir kapi vardi. Ya o kapiyi açip yoluma devam edecektim ya da o araliktan esen tatli rüzgâri hissetmekten ibaret kalacaktim sadece. Sanirim ben o ilk ihtimali basardim ve bugün buradayim. Burada olmaktan gurur duyuyorum. Bu yolculukta yanimda olan herkese çok tesekkür ediyorum” dedi.

Yazarlik mektebi sayesinde duygularini kaleme aldigini, bu eserde yer almaktan mutluluk duydugunu belirten Ufuk Akkaya ise, “Yazarlik mektebine ikinci haftada katildim. Üçüncü haftada aldigim bir hediye sayesinde siir yazmaya basladim. Atölyeden bazi kopukluklar yasadim ama ayaklarim yerden kesildiginde beni yeniden yazmaya baglayan sey yazarlik mektebi oldu. Buradan bu güzel düsünceleri ve duygulari yasatan Ekrem baskana ve Salih müdürümüze, ardindan Mehtap Altan hocama ve koordinatörümüz olan Berkay hocama tesekkür ederim” dedi.



"Gençlerin ruhuna sinen tozu aliyor, duygularini ortaya çikariyoruz"

Yazarak duygulari aktarmanin gençlerin ruhuna sinen tozu aldigini, kisisel gelisimlerine, özgüvenine katki sagladigini belirten Mehtap Altan, “Makbule Efe Yazarlik Mektebi egitiminin güzel, sik ve basarili bir sürecin ardindan harika bir organizasyonla gençlerimizin gününü kutladik. Bugün gençlerimizin günü diyoruz, çünkü ilk basladiklari günü hatirliyorum ve bugünü hatirliyorum. Sanirim hani bir tohumu ekmek ve onun büyüdügünü görmek gibi bir seydi. Hep tekrarliyorum biz insan yetistirmiyoruz, yetenegi olan gençlerin ruhlarina, kalplerine, üzerlerine sinen o tozu aliyoruz. Ve disariyi kalemin ucuna sinecek malzemeleri alip hayati yazmalarini saglamaya çalisiyoruz. Bunu da basariyla sonuçlandirdigimizi düsünüyorum” dedi.

Fiziki belediyecilikle ekonomik kalkinmanin yani sira kültürel kalkinmanin da gerekli oldugunu belirten Sindirgi Belediye baskani Ekrem Yavas, “Bizler ekonomik kalkinma yaninda onu devam ettirebilmek için mutlaka kültürel kalkinmanin sart olduguna inananlardaniz. Ve bunu gelecege tasimak için bu tür projeleri yapiyoruz. Ben özellikle ve özellikle Öykü Tepesi diye Düvertepe’de baslayan hikâye, 4 tane Sindirgi’ya kitap fuari yaptirdi. Yüregini ve sevgisini koyanlar kazaniyor. Ve sizler sevginizi ve yüreginizi koydunuz. Bizler de ona rehberlik ettik. Hepiniz sag olun var olun, emekleriniz zayi olmadi. Rabbim yolunuzu ve bahtinizi açik eylesin“ dedi.

Kaymakam Zafer Oktay, “Hangi meslegi yaparlarsa yapsinlar, insallah ileride birer kendi kitaplarini da dogrudan yazdiklari, yazar ve sair olarak insallah bizler de bu isimleri animsayacagiz“ dedi.

Kurtulus Savasi esnasinda daglarda mücadele ederek örnek bir kahramanlik öyküsü birakan ve 22 yasinda sehit olan Makbule Efe’nin adinin verildigi projenin gençlerin gelisimine katki sagladigini ve örnek bir proje oldugunu belirten Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Özgül Özkan Yavuz, “Sindirgi Belediye Baskanligimiz, kaymakamligimizla birlikte çok güzel, öncü, örnek, basarili bir projeye imza atti bugün. Ne mutlu bize. Tanitim lansmanina katilmak nasip oldu. Ilçede bir edebiyat atölyesi, yazarlik atölyesi düzenlediler ve bugün basariyla tamamlandi. Biz 15 çocugumuzu bugün aslinda yazarlik okulundan, yazarlik atölyesinden mezun etmis olduk. Onlar bugünün Makbule Efe’leri. Yollari, bahtlari açik olsun insallah. Ben hepsinin bu alanda basarili olacaklarina, insallah iyi bir yazar, iyi bir sair, iyi bir düsünür olacaklarina yürekten inaniyorum. Bu basarili projesi nedeniyle Sindirgi Belediye Baskanimiz Ekrem Yavas’i tebrik ediyorum. Projenin diger ilçelerimize de örnek olmasini diliyorum” dedi.

Lansman sonrasinda Makbule Efe Yazarlik Mektebi’ne katilan ögrencilere katilim belgesi verildi ve ögrenciler kitaplarini imzaladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile