Makedonya Başbakanı’ndan Türk İşadamlarına Yatırım Çağrısı

Makedonya Başbakanı’ndan Türk İşadamlarına Yatırım Çağrısı

Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski, Türk iş adamlarını ülkesine yatırım yapmaya davet etti.

Makedonya`ya gelecek şirketlerin 650 milyon tüketiciye hitap edeceğini belirten Gruevski “Çünkü ülkem ile Avrupa Birliği ( AB ) arasında serbest ticaret anlaşmaları , diğer Balkan ülkeleriyle anlaşmaları bulunuyor . ” dedi .


Gruevski , Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ( DEİK ) tarafından tertip edilen çalışma yemeğinde 2010’da Makedonya ve Türkiye arasında ticaret hacminin 311 milyon dolar olduğunu , 2011’de bu rakamın 380 milyon doları bulduğunu dile getirdi . Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski , sözlerine şöyle devam etti :

``Burada önemle vurgulamak istediğim konu , serbest ticaret anlaşmasının yapılmasıdır . Bu anlaşmaya dair faaliyetlere ben önderlik ettim . Makedonya Cumhuriyeti yatırım yapmak için çok iyi bir ülke . Yatırım konusunda tüm Doğu ve Güney Doğu Avrupa ülkelerinden öndeyiz . AB ülkelerinden de 19`unun önündeyiz . Sadece 8 AB ülkesi , bizden daha üst sıralarda yer almaktadır . Makedonya hükümeti , özellikle yabancı şirketleri çekmek için iş imkânlarının iyileştirilmesi yönünde çok büyük çaba sarfediyor . ``

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise Makedonya’nın ülkeyi yatırım cenneti yapma yolunda gayretlerinin meyvesini vereceğine işaret etti .

Bayraktar , Makedonya ile Türkiye arasında ticaretin istenilen seviyede olmadığını vurgularken , şunları kaydetti :

``Ekonomik ve ticari bağlar adına gelinen noktayı kesinlikle yeterli bulmuyoruz . Mutlaka bunu çok ileriye taşımak durumundayız . Bunun ayak izlerini görüyoruz . Tarım , konut , enerji , altyapı gibi pek çok alanda yaptığımız birliktelikler ilerde çok daha büyük boyutlara taşınacaktır . Bakanlık olarak da gerek çevre gerek şehircilik gerek ikamet konusunda ne gerekiyorsa mevkidaş bakanlarla işbirliği içinde bu çalışmaları daha ileriye taşıyacağız . ``





Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile