Makedonya'da Sürücü Kursu Yetkilileri Eylem Yaptı

Araçlarına kamera yerleştirilmesini öngören yeni yasanın iptalini talep eden sürücü kursları yetkilileri, başkent Üsküp'te gösteri düzenledi.

Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki sürücü kursları yetkilileri, araçlarına kamera yerleştirilmesini öngören yeni yasayı protesto ederek, yasanın iptalini istedi.

Hükümet binası önünde toplanan sürücü kurslarının temsilcileri, sürücü adaylarının eğitildiği araçlara kamera yerleştirilmesinin kişilerin özgürlüğünü kısıtladığını, ayrıca sürücü kursları için ciddi bir harcama olduğunu savunarak, yeni yasanın iptalini talep etti.

Hükümet binası önündeki caddeyi kapatan gruptakiler, hükümetin yasayı geri çekmemesi halinde protestolarına ilerleyen günlerde de devam edeceklerini ve kentteki diğer caddeleri de kapatacaklarını bildirdi.

Makedonya Sürücü Kursları Derneği yetkilisi Cemil Arifi, ara vermeden protestolarını sürdüreceklerini belirterek, 'Yarın da araçlarımızla buraya geleceğiz. Araçlarımızı buraya park edip evlerimize dağılacağız. İlerleyen günlerde bunu Üsküp'ün diğer caddelerinde de yapacağız' dedi.

Sürücü kursu yetkililerinden Necmedin Fazliu da yaklaşık üç haftadır çalışmayıp yasayı boykot ettiklerini ve bu süreçte büyük zarara uğradıklarını belirterek, araçlarına kamera yerleştirilmeden çalışmaya devam edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Açıklamaların ardından gruptakiler, eylemini sonlandırdı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile